Izvor: Piplmetar.rs, 02.Dec.2023, 04:30

Ne pomaže ni penal: Vlahović na Moncu potrošio najviše minuta bez gola

Početna » Sport » Ne pomaže ni penal: Vlahović na Moncu potrošio najviše minuta bez gola


G. A.02.12.2023. 00:01

Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
Nova Monca, fudbalski projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija, tvoraca svoje verzije Grande Milana, dao je plodove prošle godine.
Klub koji je osnovan 1912. prvi put se domogao Serije A. I ne samo to nego je skupio 52 boda (11. mesto), što je drugi najbolji učinak debitanta ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u najboljem društvu italijanskog fudbala.
Svih šest bodova, to jest obe pobede, izvojevane su u susretima s Juventusom prošle sezone. Kod kuće je bilo 1:0, a u Torinu 2:0.
Umalo da Monca opet spotakne Staru damu. Na svom terenu, u utakmici 14. kola, izgubila je s 2:1, a taman se ponadala bodu golom u nadoknadi vremena. Dok se nije čuo poslednji zvižduk sudijske pištaljke, međutim, crno-beli su preko Gatija dali pobedonosni pogodak.
Juventus je mrežu prvo zatresao u 12. minutu. Strelac je bio Francuz Rabio.
Samo minut pre toga Vlahoviću je odbranjen penal, koji je trebalo još više da mu očvrsne golgetersko samopouzdanje posle pogotka protiv Intera u derbiju Italije u Torinu u prošlom kolu (1:1).
Da je dao gol, Monca bi bila 22. tim kojem je nadmudrio golmana (od 29). Sada upravo protiv Monce ima najviše minuta bez realizacije (185; protiv Venecije 169). U prvoj utakmici igrao je sve vreme, u drugoj 25 minuta od ulaska u igru do kraja, a sad do 70.
Dok je, pak, bio u Fiorentini, s lakoćom joj je dva puta zatresao mrežu u duelu trećeg kola italijanskog kupa 2019 (3:1 u Firenci).
Vlahoviću je ove sezone odbranjen penal i u Empoliju.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Sport






Naslovna strana
Naslovna strana za 2. decembar 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.
– Jelisaveta Seka Sablić, glumica



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.