Ne obećavam titulu

Izvor: Glas javnosti, 28.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne obećavam titulu

Zdenjek Zeman, trener Crvene zvezde, poručio je „delijama“ da ne može da im obeća osvajanje titule, ali je zato istakao da će „crveno-beli“ igrati agresivan, brz i napadački fudbal. Češki stručnjak pružiće šansu mladim igračima kako bi napravio nove asove na „Marakani“ poput Vučinić i Božinova, koji su njegov najbolji „ručni rad“.

- Titulu ne mogu da obećam, ali zato obećavam da ću uložiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 200 odsto sebe u ovaj projekat. Igraćemo lep, brz i atraktivan fudbal, sa mnogo golova. Još nisam osetio atmosferu pune „Marakane“, a ja znam da na početku prvenstva svi krećemo od nule. Pamtim Zvezdu iz 1991. godine kada je bila velika i jaka. Voleo bih da pomognem klubu da se vrati na mesto koje mu pripada - rekao je Zdenjek Zeman.

Nakon završenih priprema, češki stručnjak ima primedbi na rad fudbalera.

- Zadovoljan sam fizičkom spremom igrača, ali ne i radom na taktici. Na tom segmentu moramo još da radimo. Po ovom mom sistemu radili su najbolji svetski igrači Kafu, Aldair, Toti. Fudbaleri u Italiji spremniji dolaze na pripreme i veći su profesionalci od mojih učenika u Srbiji. Oni nisu odustajali na prvoj prepreci.

ODMOR U RIMU

Zdenjek Zeman dao je ekipi od ponedeljka slobodno (sinoć otputovao u Rim), sve do petka po podne, kada će na pomoćnom terenu „Marakane“ odraditi trening.

- Neka i fudbaleri malo odmore. Posle toga se vraćam u Beograd, a onda razmišljamo samo o UEFA kupu i domaćem prvenstvu - rekao je Zeman.

Gotovo svi fudbaleri Crvene zvezde žalili su se na teške pripreme, jer su bili nenaviknuti na svojevrstan „vojnički dril“.

- Ovo su moje najlaganije pripreme! Smanjio sam serije pojedinih vežbi, jer je ekipa sve to teško podnosila. Jednostavno, Zvezdini igrači nisu navikli dobro da rade. Najviše me brine neefikasnost napadača i defanziva u veznom redu, jer protivniku ne umemo da uzmemo loptu.

Zdenjek Zeman poznat je u Italiji kao stručnjak koji uvek šansu daje mladim igračima. NJegov najbolji proizvod su Crnogorac Mirko Vučinić i Bugarin Valerij Božinov.

- Perović i Nikolić imaju potencijal i to se videlo na pripremama. Kada dođem u Beograd otići ću do Omladinske škole, da vidim svojim očima Zvezdine klince. Ako bude potencijala, napraviću novog Vučinića ili Božinova. Nemam strah da mladim momcima dam šansu.

Zanimljivo je da Zdenjek Zeman uživa u muzici i posle svakog treninga u hotel odlazi pevajući neku od omiljenih pesama.

- Ja sam kompozitor, miksujem drage pesme. Ostao sam u starim vremenima, volim Lućana Batistu i Minu, nikako Tota Kotunja. Ne slušam tehno i rep (smeh), a 30 godina nisam ušao u diskoteku.

Za razliku od Slovenije, gde nije imao slobodu da puši tamo gde je hteo, slične probleme neće imati u Srbiji.

- Lepo je što u Beogradu mogu da pušim gde hoću, ali to nije dobro za moje zdravlje - zaključio je Zdenjek Zeman.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.