Navijač Kristal Palasa pod istragom, sumnja se da je na rasnoj osnovi vređao Sona

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Maj.2023, 05:30

Navijač Kristal Palasa pod istragom, sumnja se da je na rasnoj osnovi vređao Sona

Fudbalski klub Kristal Palas saopštio je danas da će sprovesti istragu protiv navijača koji je, kako se čini, na rasnoj osnovi uvredio fudbalera Totenhema Hjon Min Sona tokom utakmice u Premijer ligi.
Totenhem je u subotu na svom terenu pobedio Kristal Palas sa 1:0, a incident se dogodio u 89. minutu utakmice kada je Son zamenjen. 
Južnokorejski fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je izlazio sa terena i prolazio pored tribine na kojoj su bili smešteni navijači Kristal Palasa, od kojih je jedan uvredljivo gestikulirao prema Sonu.
Svesni smo video snimka koji kruži internetom, zajedno sa izveštajima koje smo direktno dobili, na kome pojedinac koji je bio smešten na gornjem delu tribine za gostujuće navijače tokom utakmice protiv Totenhema, izgleda čini rasističke gestikulacije prema Hjon Min Sonu„, naveo je Kristal Palas u saopštenju.
Londonski klub dodao je da su policiji prosleđeni dokazi i da će navijaču, kada bude identifikovan, biti zabranjen ulaz na stadion.
Kao klub nećemo tolerisati takvo ponašanje„, ističe se u saopštenju.
Takođe i Totenhem sarađuje sa policijom na identifikaciji izgrednika.
Diskriminacija bilo koje vrste je odvratna i nema joj mesta u društvu, našem sportu i našem klubu„, naveo je Totenhem.
To nije prvi put da je Son vređan na rasnoj osnovi, pošto je takvih incidenata bilo i na utakmici protiv Čelsija (2:2) na Stamford Bridžu.
Čelsi je zbog toga na neodređeno vreme zabranio navijaču ulaz na stadion, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se vidi kako vređa Sona na rasnoj osnovi.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.