Napadač Hanovera batalio fudbal i veliku platu, postao poreski ekspert

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 22:53

Napadač Hanovera batalio fudbal i veliku platu, postao poreski ekspert

Malo fudbalera bi se odlučilo na ovakav korak, ali ovaj 195 cm visoki napadač nemačkog kluba vidi sebe van zelenog pravougaonika, želi nove izazove.

Napadač nemačkog drugoligaša Hanovera Hendrik Vejdant (27) napravio je prilično iznenađujući zaokret u svojoj karijeri - napušta fudbal da bi se zaposlio u firmi kod svog oca.

Veidant senior vodi kancelariju kojoj je osnovna delatnost kontrola, obračun poreskog sistema i tu će svoje mesto ubuduće imati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ovaj dosadašnji uspešni fudbaler.

Hendrik je u aktuelnoj sezoni za Hanover odigrao 19 utakmica i postigao dva gola.

"Mnogi od vas koji me prate znaju da sam i do sada bio uključen u posao sa porezom i bavio se time i pre fudbalske karijere, ali i tokom nje. To sam studirao, to sam i završio ovde u Hanoveru", izjavio je Hendrik za klupski sajt.

U novoj fazi svog života želi da se posveti nečem novom i potpuno drugačijem od fudbala. Odluku da napusti fudbal saopštio je saigračima nakon jednog od poslednjih treninga.

Nemački mediji prenose da se ovaj 195 cm visoki "špic" promenom profesije odrekao i velikog novca jer je u Hanoveru zarađivao 45.000 evra mesečno. Kaže, najviše od svega nedostajaće mu druženje sa saigračima.

"Najviše će mi nedostajati svlačionica, ima u tome nečeg magičnog. Mnogo pozitivne energije sam dobijao odatle svaki dan".

Dosadašnja fudbalska karijera ovog momka je praktično bila u drugom planu, dok su studije bile primarne. Nije ni mogao da upliva u profesionalne vode upravo zbog fakulteta, niti je želeo, pa je veći deo karijere proveo u amaterskoj konkurenciji. U jednom trenutku ukazala mu se prilika da napravi stepenik više, pa je u 23. godini iz kluba Germanija Egestorf prešao u "B" tim Hanovera i tamo napredovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.