Nagrada za prekograničnu saradnju

Izvor: juGmedia, 17.Nov.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za prekograničnu saradnju

PIROT/DIMITROVGRAD/BELA PALANKA/BABUŠNICA – Asocijacija evropskih pograničnih regiona (AEBR) na godišnjoj skupštini dodelila je nagradu „Sail of Papenburg“ evroregionu ‘’Nišava’’za posebna dostignuća u prekograničnoj saradnji.

Prestižnu nagradu AEBR-a za ovu godinu evroregion ‘’Nišava’’ dobio je za projekat ‘’Festival fudbala euroregiona ‘’Nišava’’ 2015.’’ koji je održan pod sloganom’’ Igrajmo fudbal zajedno’’

Ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prestižnu nagradu od 2002. godine dodeljuje Asocijacija evropskih prekograničnih regiona uz podršku Ems Dollart regiona Nemačke i Holandije i pod pokroviteljstvom Evropske komisije, za izvanredne programe, strategije, projekte i aktivnosti iz delokruga prekogranične saradnje koji se mogu smatrati primerom. Svečana dodela nagrada se odvija svake godine na godišnjoj konferenciji i skupštini AEBR–a.

„Nagrada istovremeno treba da motiviše prekogranične regione da aktivno doprinose boljem razumevanju i boljim odnosima na granicama između naroda širom Evrope- rekao je predsednik Udruženja gradjana ‘’Ponišavlje’’, kopredsednik Euroregiona ‘’Nišava’’ član Izvršnog komiteta AEBR-a mr Vladica Tošić.

Moto ovogodišnje nagrade bio je: “Budućnost prekogranične saradnje u Evropi”.

Evroregion Nišava osnovalo je Udruženja građana „Ponišavlje“ iz Pirota i Udruženje građana „Nišava“ iz Sofije. Okvirni sporazum o formiranju evroregiona ‘’Nišava’’ potpisan je juna 2005. godine. Opštine članice evroregiona Nišava su: Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka iz Srbije, a iz Bugarske: Svoge, Kostinbrod, Božurište, Slivnica, Dragoman i Godeč.

Evroregion Nišava je u julu 2007. primljen u Asociaciju evropskih pograničnih regiona – AEBR.

(Kraj)paz
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.