Na startu protiv Urugvajaca

Izvor: Politika, 10.Feb.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na startu protiv Urugvajaca

Novi Zeland će od 30. maja do 20. juna ugostiti najbolje fudbalske reprezentacije na svetu, (igrači do 20 godina), a Srbija će igrati u grupi sa Meksikom i predstavnikom Afrike.– Paunović: Cilj – plasman u drugi krug.– Mrkela: Najteža grupa

Novi Zeland će od 30. maja do 20. juna ove godine  ugostiti 24 najbolje fudbalske reprezentacije na svetu, igrače do 20 godina, među kojima i Srbiju, koju sa klupe predvodi nekadašnji as >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizana i madridskog Atletika, Veljko Paunović. Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D zajedno sa Urugvajem, Meksikom i finalistom predstojećeg turnira u Africi. Svečarskom činu, ceremoniji izvlačenja grupa osim selektora prisustvovao je i Dušan Gelić, sekretar stručnog štaba naše reprezentacije.

– Za nas je ključna utakmica protiv Urugvaja, na startu šampionata, kaže Veljko Paunović. Cilj nam je da se plasiramo u drugi krug a za dalje videćemo.

Direktor svih mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela priznaje da nam žreb nije bio naklonjen.

– Dobili smo najtežu grupu. Urugvajci su u grupi savladali Brazil, Meksiko je pobedio u kvalifikacijama u Konkakaf grupi. Pored toga očekuje nas i finalista  sa afričkog kontinenta. Takođe treba imati u vidu da ćemo sve tri utakmice igrati u Danvilu na krajnjem jugu Novog Zelanda gde je u to vreme nešto hladnije, kaže Mrkela.

Da li se razmišlja i o nešto ranijem odlasku, s obzirom na drugačiju vremensku razliku( razlika je čak 12 sati), na veliku udaljenost...

 – Planiramo da na put krenemo bar desetak dana ranije, ne krije direktor mlađih selekcija FSS. U planu je da nam glavna baza bude u Oklendu gde živi velika srpska zajedica. Tu planiramo da ostanemo sedam dana a da se u Danvil premestimo četiri dana pre meča sa Urugvajcima.

Srbija će prve kontrolne mečeve imati u martu, kada je prvi slobodan  Fifin termin.

– Sigurno ćemo igrati protiv Paname i Uzbekistana, možda čak i protiv Kolumbije, otkriva plan rada direktor Mrkela. Uživo ćemo gledati Meksikance kada budu gostovali Mađarskoj i Austriji.  Počinjemo da pravimo plan i program a kada se selektor Paunović bude vratio sa puta, napravićemo nove smernice.

Većina evropskih reprezentacija na put će krenuti dve nedelje ranije, kako bi se što bolje adaptirale na nove uslove . Aktuelni prvak sveta, selekcija Francuske neće braniti trofej pošto nije izborila učešće na završnom turniru.

Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu će u ovoj godini biti drugo takmičenje po gledanosti u ovoj godini. Predviđa se da šampionat prati preko pola milijarde ljudi. Zanimljivo je da je svaki šampionat do sada imao svoje zvezde fudbala. Tako su pre dve godine u glavni plan izbili Francuz Poga i Kolumbijac Rodrigez, koji danas igraju u Juventusu i Realu. Ko će ove godine  biti najbolji  znaće se 20. juna, posle velikog finala, kaže za „Politiku” Mitar Mrkela.

Dragan Todorović

-----------------------------------------

Sastavi grupa za SP na Novom Zelandu

A: Novi Zeland, Ukrajina, SAD, Mijanmar

B: Argentina, Panama, Afrika 3, Austrija

C: Katar, Kolumbija, Portugalija, Afrika 4

D: Meksiko, Afrika 2, Urugvaj, Srbija

E: Afrika 1, Brazil, Severna Koreja, Mađarska

F: Nemačka, Fidži, Uzbekistan, Holandija

objavljeno: 11.02.2015
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.