Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 05:11

Na stadionu koji je fudbalskom svetu poklonio Mesija i Batistitu rodila se nova zvezda - Hulijan Alvarez (VIDEO)

Mladi fudbaler sa dva gola i dve asistencije srušio Njuels u sred Rosarija i potpisao pobedu River Plejta

Argentina ima novu zvezdu. River Plejt svež adut u borbi za prevlast. Na utakmici između Njuels Old Bojsa i velikana iz Buenos Ajresa Hulijan Alvarez je držao čas. Zablistao je mladi fudbaler punim sjajem i to na stadionu na kojem su prve fudbalske korake napravili asovi poput Lionela Mesija, Gabrijela Batistute, Horhea Valdana, Roberta Sensinija i Maksija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rodrigeza. Pod reflektorima Marselo Bjelsa zdanja u Rosariju gotovo sam je oborio Njuels i obezbedio ekipi Rivera tri boda za nastavak niza nepobedivosti (šest utakmica) - 4:1.

Nije blistao River u prvom poluvremenu, ali je imao maestralnog Alvareza, koji je odigrao utakmicu za pamćenje. Samo pet minuta mu je trebalo za prvu asistenciju u dresu Milionera. Odložio je loptu na stranu ka De la Kruzu, koji je snažno raspalio po lopti i smestio je u mrežu rivala. Na kratko je šou ukrao bivši fudbaler Rivera - Ignasio Skoko. Igrao se 36. minut kada je svom nekadašnjem timu zabio golčinu. Sjajno je tukao sa ivice kaznenog prostora, poslao je neodbranjivu dijagonalu i pogodio malu mrežicu iza leđa nemoćnog Franka Armanija.

Otišlo se na poluvreme, a onda se nastavio Alvarez šou. Igrao se 62. minut kada je Anhileri ambiciozno uhvatio volej na preko 20 metara od gola rivala. Tukao je neprecizno, ali se na pravom mestu našao mladi Hulijan. Iako je letela velikom brzinom, lopta se prosto zalepila za nogu Riverovog ofanzivca. Posle savršenog prijema usledila je rutinska egzekucija - 2:1.

Da poseduje veliku fudbalski inteligenciju i osećaj za igru pokazao je samo 10 minuta kasnije. Odigrao je sjajan dupli pas sa Karaskalom i saigraču ostavio lakši deo posla - 3:1, druga asistencije nove Riverove zvezde. Tačku na veče iz snova stavio je samo pet minuta kasnije. Sjajno je istrčao kontru, prihvatio pas Palavesina, odmah se namestio na šut i pronašao put do mreže sastava iz Rosarija. Drugi put na meč. Nastup mladog Argentinca za desetku.

Jasno je da će ubuduće dobijati mnogo više prilika. Njegov talenat prepoznato je i Lionel Skaloni, koji mu je već ukazao priliku da brani boje seniorske selekcije Argentine. Upisao je dva nastupa. Biće ih bez sumnje još mnogo.

Deo prvog tima Rivera je od 2018. godine, ali je dosad sakupio 41 nastup. U tekućoj sezoni je konačno počeo da dobija pravu priliku, na prvih sedam mečeva postigao je dva pogotka i na terenu proveo oko 300 minuta. Večerašnji susret u Rosariju večno će pamtiti. River je iznedrio još jedan biser, a stadion Marselo Bjelsa prisustvovao rađanju nove zvezde argentinskog fudbala.

ARGENTINA 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

Sarmijento - Urakan 0:0

Aldosivi - Godoj Kruz 1:4 (0:0)

/Kauterukio 77 - Oheda 64, Lomonako 70, Bulede 75, Lopez 85/

Independijente - Lanus 0:1 (0:0)

/Lopez 50/

San Lorenco - Rasing 1:1 (0:0)

/Sabelja 58 - Domingez 90+3/

Utorak

Himnasija - Velez 0:0

Taljeres - Platense 2:1 (0:0)

/Fertoli 46, Uazgui 60 - Šot 50/

Arsenal - Kolon 0:0

Sentral Kordoba - Atletiko Tukuman 2:0 (0:0)

/Melano 70, 86/

Sreda

Boka juniors - Defensa i Hustisija 0:0

Union Santa Fe - Estudijantes 0:2 (0:2)

/Kastro 20, Del Prete 24/

Argentinos Juniors - Patrnato 1:1 (0:1)

/Renijero 70 - Arijas 7p/

Banfild - Rosario 1:2 (1:1)

/Kruz 9 - Ruben 38, 88/

Četvrtak

Njuels Old Bojs - River Plejt 1:4 (1:1)

/Skoko 36 - De la Kruz 5, Alvarez 62, 77, Karaskal 72/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Na stadionu koji je fudbalskom svetu poklonio Mesija i Batistutu rodila se nova zvezda - Hulijan Alvarez (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021

Mladi fudbaler sa dva gola i dve asistencije srušio Njuels u sred Rosarija i potpisao pobedu River Plejta..Argentina ima novu zvezdu. River Plejt svež adut u borbi za prevlast. Na utakmici između Njuels Old Bojsa i velikana iz Buenos Ajresa Hulijan Alvarez je držao čas. Zablistao je mladi fudbaler...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.