Na krovu prate trendove – Voždovac formirao Esports tim

Izvor: B92, 03.Mar.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "krovu" prate trendove – Voždovac formirao Esports tim

Fudbalski klub Voždovac proširio je svoje "carstvo" formiranjem Esports tima.

Voždovac je osnovao svoju gejming franšizu "Voždovac Game Pub esports", koja će se takmičiti u jednoj od najpopularnijih svetskih fudbalskih igrica – PES.

Voždovac ovako staje rame uz rame sa svetskim velikanima kao što su Mančester junajted, Fenerbahče, PSŽ, Šalke 04, Golden Stejt Voriors, Valensija, sa domaćom Crvenom zvezdom i mnogim drugima koji takođe imaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << esports timove.

Za sada je planirano da se "Voždovac Game Pub esports" tim takmiči u fudbalskoj simulaciji PES, dok je planirano i formiranje tima za igricu "League of legends", dok se u budućnosti može očekivati i veće širenje tima.

Voždovac esports tim sačinjen je od dvojice članova, prekaljenih igrača, te će tako dres sa grbom Zmaja prilikom virtuelnih okršaja nositi Marko Andrić i Bojan Todorović.

Prvi nastup "Voždovac Game Pub esports" imaće već kroz nekoliko dana, sredinom marta, na takmičenju koje se održava u hotelu Jugoslavija i na kojem će učestvovati u renomirane ekipe iz regiona.

Gejming industrija jedna je od najbrže rastućih u svetu i odavno je premašila filmsku i muzičku industriju, po nekim brojkama čak i duplo, te stoga ne treba da čudi što i tradicionalni timovi prave svoje esports sekcije i teže tome da se priključe ovom najbrže rastućem svetskom trendu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.