Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "Bilinom polju" još 5.000 mjesta

Zbog sugestije Evropske fudbalske federacije (UEFA) da bi stadion "Bilino polje" trebalo da poveća kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta (trenutni kapacitet je 15.600), u Zenici je održan sastanak o ovom pitanju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, u kojoj su bili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, razgovarali su o planovima u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa korištenjem stadiona i Trening centra NS/FS BiH u ovom gradu.

"Bilino polje" ispunjava osnovne uslove strogih kriterija UEFA i delegacija NS/FS BiH dobila je uvjeravanja Kasumovića da će stručni tim UEFA imati priliku vidjeti prezentaciju projekta rekonstruisanog stadiona. Plan proširenja kapaciteta bi bio ostvaren rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine. Grad Zenica spreman je da predloži da "Bilino polje" bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje.

Seniorsku reprezentaciju BiH u septembru i oktobru 2018. godine očekuju utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije u okviru Lige nacija, dok u proljeće naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.