NOVINARSKA JERES Dokle više Kolarov i Matić?

Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINARSKA JERES Dokle više Kolarov i Matić?

Sve je bajno i sjajno. I kad se gubi nije važno.  Porazi se stavljaju pod tepih… Kao i igra. Nije ni sjajno ni bajno, a ulepšavanje sopstvenog odraza u ogledalu nas je i dovelo do toga da budemo posvađani sa realnošću.
TOP PONUDA Kvota kladionice MaxBet na igru 0-2 gola u meču Luksemburg – Srbija je 2.15.
Nikoga nije ubila prejaka reč. Dobro, to je nacitiraniji stih pesnika Branka Miljkovića koji je sebi oduzeo život, ali u FSS, na sreću, nisu pesnici, već >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << fudbalski radnici. Međutim, malo ko je tu spreman za jake reči, koje su i te kako potrebne našoj reprezentaciji.
Da li će da se nađe neki selektor, recimo, ko će da se zahvali kapitenskom dvojcu, Kolarovu i Matiću? Kako, zašto? Eto, neka bude to novinarska jeres… Zabranjena tema, nešto o čemu se ne priča glasno, ili uopšte.
Nije sporna želja, obojica je imaju. Nije, dakle, sporan njihov patriotizam. Umesto da odmaraju, oni dolaze na pripreme nacionalnog tima. Međutim, sporno je ono što taj nacionalni tim dobija od njih dvojice.
Ne bi Matić igrao u Mančester junajtedu da nije odličan igrač, ali od njega se u reprezentaciji očekuje da bude bolji nego što je u Junajtedu. On u Srbiji ima ulogu jednog od glavnih poluga, a u engleskom velikanu to nije. Tamo se, valjda zato, brže oslobađa lopte, a ovde je overava nekoliko puta i okreće s njom pa potpuno uspori i ovako spor napad. Umesto da sa njim dobijemo laki protok lopte, praktično dobijemo potpuno suprotan efekat.
Iskusni kapiten Aleksandar Kolarov i u Romi demonstrira klasu. Ne bi se, uostalom, spekulisalo da mu “vučica” sprema novi trogodišnjui ugovor. U njegovim godinama to je retkost. Kad je u dresu “orlova”, međutim, Kolarov deluje dosta slabije. Često ga prolaze protivnički napadači, a u napadu retko kada proradi njegova levica, što iz slobodnjaka, što prilikom centaršuta. Utisak je da u plućima nema dovoljno kiseonika, pa se sporo vraća iz napada u odbranu. Kao da se čeka neki slobodan udarac, da bi Kolarov opravdao pozivanje. Tog slobodnog udarca nema dugo…
Neko može da postavi pitanje: Ko umesto njih dvojice? Odgovaramo kontrapitanjem: Šta mi to dobijamo s njima dvojicom? Ako ne možete da nabrojite nekoliko stvari kod obojice, onda bi trebalo da se razmisli o njihovom pozivanju. Istini za volju, ne samo njihovom. U taboru “orlova” još nekolicina ne zaslužuje konstantne pozive.

The post NOVINARSKA JERES Dokle više Kolarov i Matić? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.