Izvor: HotSport.rs, 13.Jun.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMANJA SUBOTIĆ: Nadam se da će Voša igrati najlepši fudbal u Srbiji!

Vezista Vojvodine Nemanja Subotić (25) izjavio je da mu se sviđa to što crveno-beli trenutno imaju veoma mladu ekipu, od koje očekuje da bude u pravoj formi kada počnu kvalifikacije za Ligu Evrope.

Doskorašnji vezista Budućnosti iz Dobanovaca Nemanja Subotić ovog leta prvi je stigao među fudbalere Vojvodine. Sjajnim igrama u Prvoj ligi Srbije prošle sezone, nametnuo se za poziv u redove “stare dame”, pa sada, zajedno sa ostalim saigračima, na Zlatiboru vredno >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << radi kako bi ekipa ušla u željeni ritam i bila kadra da ispuni želje i očekivanja navijača.
– Od samog početka, dosta radimo na fizičkoj spremi. Nismo mnogo uigravali ekipu, iako imamo dosta novih igrača. Međutim, upoznajemo se i mislim da imamo dovoljno vremena da dođemo do one prave, prepoznatljive forme koja je potrebna za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope – kaže Subotić.
Kako je počela tvoja fudbalska karijera?
– Kao i svaki drugi fudbaler, počeo sam veoma mlad, već sa sedam godina, iz čiste ljubavi, jer fudbal mi se odmah veoma svideo. Sa treninzima sam krenuo u Radničkom sa Novog Beograda, u kojem sam prošao veći deo mlađih kategorija, potom sam prešao u Teleoptik, a kada je trebalo da zaigram za omladince, otišao sam u Zemun. Kada je trebalo da pređem u seniorsku konkurenciju, prešao sam u tadašnjeg srpskoligaša Budućnost iz Dobanovaca, sa kojom sam kasnije ušao u Prvu ligu i prošle sezone kao vezni igrač bio drugi strelac lige i najbolji strelac ekipe. Tada je usledio poziv Vojvodine, koji sam, naravno, odmah prihvatio.
U čemu je bila tajna tvog dobrog učinka u prošloj sezoni i možeš li ponoviti nešto slično i u Super ligi?
– Pre svega, Budućnost je imala vrlo dobru ekipu, sa dosta dobrih igrača, a ja sam tamo nekako imao najveću slobodu. To je donelo rezultat i dobro smo igrali, iako smo u drugom delu sezone bili nešto slabiji. Međutim, verujem da je to put kojim ću nastaviti da idem i da ću u Vojvodini pružiti isto, ako ne i više od toga.
Kako ti deluje trenutna ekipa Vojvodine?
– Nekoliko momaka poznajem od ranije, još iz mlađih selekcija. Sviđa mi se to što je ekipa dosta mlada i praktično nemamo iskusnih igrača. Svi su željni i voljni da napreduju. Pratio sam igre Vojvodine, koja je u prvom delu prošle sezone stvarno igrala najlepši fudbal u državi. Ja se nadam da će se tako i nastaviti.
U predstojećoj sezoni, kao i u svakoj prethodnoj, Vojvodina ima visoke ambicije. Koliko to može da predstavlja opterećenje, a koliko dodatni motiv?
– Sigurno je da to može da predstavlja opterećenje, ali naravno i motiv. Najbolji igrači su se pokazali kao najbolji upravo pod velikim pritiskom, tako da se nadam da to može da bude samo dodatan plus za igrače da još više napreduju i rade, kako bi u jakoj konkurenciji pokazali da zaslužuju da igraju za Vojvodinu, koja, naravno, ima visoke ambicije i u Evropi i u domaćem prvenstvu.
Koliko si za sada uspeo da se uklopiš u rad stručnog štaba na čelu sa Radoslavom Batakom?
– Za sada sam uspeo da se prilagodim i radi se zaista odlično. U ovih prvih nekoliko nedelja, akcenat nam je na fizičkoj spremi, a verujem da će sve biti dobro i na kraju.
Već 19. juna, održaće se žreb izvlačenja parova za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Imaš li neke posebne želje pred žreb i šta navijači mogu da očekuju od Vojvodine u Evrope naredne sezone?
– Iskreno, nisam ispratio ko su nam mogući protivnici u toj fazi, ali koga god da izvučemo u prvom kolu, moramo da idemo na pobedu. Igrači Vojvodine će sigurno dati sve od sebe da doguramo što dalje i, ako Bog da, napravimo taj istorijski iskorak plasmanom u grupnu fazu.
Šta je ono što navijači Vojvodine lično od tebe mogu da očekuju?
– Mogu da očekuju da ću se na svakoj utakmici boriti, dati svoj maksimum i potruditi se da sa što više golova pomognem Vojvodini da ostvari svoje ambicije – rekao je Subotić.
The post NEMANJA SUBOTIĆ: Nadam se da će Voša igrati najlepši fudbal u Srbiji! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.