NEMAČKO TUŽILAŠTVO: Nemamo dokaza da je osumnjičeni Iračanin napadač na autobus sa fudbalerima Borusije

Izvor: Press, 13.Apr.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKO TUŽILAŠTVO: Nemamo dokaza da je osumnjičeni Iračanin napadač na autobus sa fudbalerima Borusije

Abdul baset A. se navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i vodio jedinicu od oko 10 boraca koja se bavila kidnapovanjima, iznudom i ubistvima, navodi se u saopštenju tužilaštva.
foto: novosti.rs
Nemačko Federalno tužilaštvo saopštilo je danas da još nema dokaza da je 26-godišnji Iračanin koji je u pritvoru zbog bombaškog napada na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fudbalski klub u Dortmundu, bio uključen u taj napad, prenosi AP.
Osumnjičeni je u pritvoru zbog tri povezana bombaška napada na autobus fudbalskog kluba Borusija u Dortmunu u kom su povređeni igrač i policajac.

On se navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i vodio jedinicu od oko 10 boraca koja se bavila kidnapovanjima, iznudom i ubistvima, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Agencija prenosi da je on navodno u Tursku putovao u martu 2015.

Tužilaštvo je saopštilo da je Abdul baset A. ostao u kontaktu sa članovima ID nakon što je stigao u Nemačku početkom 2016.

Sudije će, kako se navodi, odlučiti danas da li će ga ostaviti u pritvoru dok traje istraga.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.