NAJAVA DANA (nedelja, 7. januar): Sjajni mečevi u Primeri, ziceri za Totenhem i Arsenal u FA kupu, derbi ACB ligi

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (nedelja, 7. januar): Sjajni mečevi u Primeri, ziceri za Totenhem i Arsenal u FA kupu, derbi ACB ligi

Pročitajte koji nas zanimljivi sportski događaji očekuju danas...

2075: TOTENHEM - VIMBLDON, 16.00

(Fudbal, FA kup)


Posle tri lake pobede, Totenhem se okliznuo protiv Vest Hema (1:1) i sad je pod pritiskom da popravi utisak u susretu sa članom Lige 1. Ove sezone tim Maurisija Poketina samo jednom rivalu nije dao gol na Vembliju, i to Svonsiju sredinom septembra (0:0). Vimbldon je primio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po dva gola na poslednja tri gostovanja.

2076: NOTINGEM FOREST - ARSENAL, 17.00

(Fudbal, FA kup)


Arsenal se muči, pobedio je samo jednom u poslednja tri premijerligaška meča, ali na Siti graundu ne bi smeo da ima problema, jer jer Notingem u seriji od pet susreta bez pobede, a zabeležio je i četiri vezana poraza od Tobdžija, uz samo jedan postignut gol. Doduše, još s kraja prošlog veka. Četiri vezane utakmice londonske ekipe ušle su u GG, dok je na mečevima Notingema prošla igra 0-2 gola triput na poslednja četiri meča.

5003: REN - PSŽ, 21.00

(Fudbal, Kup Francuske)


Parižani su u seriji pobeda (četiri), ali je još duža ona koja svedoči da igraju efikasan fudbal, pošto je njihovih šest uzastopnih utakmica ušlo u GG3+. Ren igra slično, tip GG+ prošao je na njegova poslednja tri meča. Sveci su dobili sedam poslednjih međusobnih okršaja, a četiri puta davali po četiri gola.

4004: BARSELONA - LEVANTE, 16.15

(Fudbal, Španija 1)


Pobedom nad Hetafeom Atletiko Madrid se primakao Barseloni na šest koraka, ali Katalonci deluju toliko moćno da je teško poverovati kako će zakazati protiv Levantea. Tim pre što su jedine poraze ove sezone pretrpeli još letos od Reala u Superkupu Španije i što su na Nou Kampu dobili 19 od poslednjih 20 utakmica. Nikad manje od dva data gola u tom periodu. Protiv Levantea su slavili u poslednjih šest okršaja uz gol-razliku 25:3.

4001: BILBAO - ALAVES, 18.30

(Fudbal, Španija 1)


Na minulih devet takmičarskih utakmica Atletik Bilbao imao samo jedan poraz, od Formentere u Kupu kralja, međutim, na San Mamesu je slavio samo jednom iz poslednjih pet pokušaja. Prethodna dva meča na ovom stadionu završena su bez golova, protiv Reala i Sosijedada. Alaves igra preporođeno otkako je Abelardo došao za trenera, zabeležio je četiri pobede u poslednjih pet mečeva.

4002: VILJAREAL - LA KORUNJA, 18.30

(Fudbal, Španija 1)


Krajnje nezanimljive utakmice igra Viljareal u poslednje vreme. Poslednjih pet takmičarskih mečeva završeno je u opsegu 0-2 gola. Četiri puta je prošla igra 0-1. Žuta podmornica će prvi put igrati bez napadača Sedrika Bakambua, koji se seli u Kinu, pa će pokušati da se iskupi navijačima za dva uzastopna poraza u prvenstvu, od Sevilje (2:3) i Barselone (0:2). Poslednjih pet zvaničnih mečeva Deportiva završeno je u opsegu 2-5 golova.

4009: SELTA - REAL MADRID, 20.45

(Fudbal, Španija 1)


Real bez povređenog Benzeme i kažnjenog Karvahala stiže u Galiciju, na megdan Selti koja je u sredu pokazala da ume s velikima, jer je protiv Barselone u Kupu kralja odigrala 1:1. Na sedam vezanih međusobnih susreta ovih timova prolazila je igra GG3+, ali od prethodnih šest mečeva Selte na Balaidosu samo jedan je probio granicu 0-2 gola. Real nije pobedio na poslednja tri gostovanja u Primeri.

7404: GALATASARAJ - BANVIT, 15.00

(Košarka, Turska 1)


Galatasaraj i dalje traži pravo rešenje na klupi, a u međuvremenu sve češće ređa poraze nego pobede. Tačnije, u poslednja četiri meča u svim takmičenjima - tri neuspeha. Banvit je, s druge strane, vezao pet trijumfa i igra sve bolje kako sezona odmiče, a kao gost Galati ne zna za poraz u prethodna tri okršaja. Gledano samo četiri kvartala utakmice.

7378: BASKONIJA - VALENSIJA, 18.30

(Košarka, Španija 1)


Derbi ACB lige! Baskonija je posle odličnog početka pod trenerom Pedrom Martinezom vezala četiri poraza u svim takmičenjima, mada iza sebe ima tri jako teške utakmice i to sa CSKA, Realom, Fenerom... Valensija je posle više od mesec i po dana odnela pobedu kao gost i to u Malagi protiv Unikahe. Interesantno, jedan od retkih brejkova ove sezone Slepi miševi su ostvarili baš u Vitoriji, kada je bilo 80:63.

8279: MAJAMI - JUTA, 21.30

(Košarka, NBA)


Ovo je drugi susret ovih protivnika u sezoni, a Majami je meč u Solt Lejk Sitiju dobio sa 84:74. Podsetimo, tada je dominirao Dion Vejters, ali je i Majami odigrao dobru odbranu i protivniku dozvolio svega 25 poena u drugom poluvremenu. Doduše, pitanje je da li će Vejters biti u opticaju zbog povrede. Tim sa Floride traži prvo „čišćenje“ u okršajima s Jutom, pošto su dva tima nosila po pobedu u prethodnih pet sezona.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.