Murinjo: Bila je to laka odluka

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Bila je to laka odluka

Fudbalski klub Čelsi i zvanično je objavio da će ekipu od sledeće sezone voditi Portugalac Žoze Murinjo.

"Odluka je bila laka, sastao sam se sa Abramovičem i dogovorili smo se za nekoliko minuta posle nekoliko kratkih, ali veoma pragmatičnih pitanja. Odmah sam odlučio, pitao sam gazdu da li želi da se vratim, a on je mene pitao da li ja želim da se vratim", rekao je Murinjo za klupsku televiziju.

Murinjo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potpisao četvorogodišnji ugovor i tako će se vratiti u klub sa kojim je osvojio dve titule u Premijer ligi, FA Kup i dva Liga kupa, u periodu između 2004. i 2007. godine.

"Veoma sam srećan, pripremao sam se da ne budem previše emotivan pri povratku u klub, ali očigledno je da sam veoma, veoma srećan", istakao je portugalski stručnjak.

Murinjo je posle odlaska iz Čelsija vodio Inter, sa kojim je dva puta osvojio prvenstvo Italije, nacionalni Kup i Superkup i bio je pobednik Lige šampiona, dok je potom radio u Real Madridu gde je bio šampion Španije.

"To je bio težak trenutak jer sam imao jaku vezu sa klubom. Ako pustite emocije, mislim da je to bilo fantastično jer sam u karijeri posle toga ostvario ono što sam ciljao. Čelsi je posle toga osvojio vredne trofeje, ispisao istoriju. Sada smo ponovo zajedno u odličnom trenutku i za klub i za mene", dodao je Murinjo.

Ni generalni direktor kluba nije krio svoje oduševljenje.

Prezadovoljan sam što mogu da poželim Žozeu dobrodošlicu nazad”, rekao je generalni direktor kluba Ron Garlaj. “Njegov konstantan uspeh i ambicija učinili su ga i najozbiljnijim kandidatom za ovo mesto”.

Od kada je napustio ‘plavce’, 50-godišnji stučnjak je radio u Italiji, gde je vodio milanski Inter, i u Španiji, gde je bio na klupi madridskog Reala.

"Naš cilj je da klub konstantno napreduje i pravi dobre rezultate u budućnosti i Žoze je bio prvi izbor, jer verujemo da pravi čovek za to”, dodao je Garlaj. “On je ostao jako popularan u klubu i svi se raduju ponovnoj saradnji sa njim”.

Sa Interom je u dve sezone osvojio isto toliko nacionalnih prvenstava, kup, kao i Ligu Šampiona 2010. godine.

Sa Realom je prekinuo trogodišnju dominaciju Barselone, osvojivši šampionsku titulu u Španiji 2012. godine.

Murinjo je prethodno vodio Čelsi od 2004. do 2007. godine i predvodio je londonski tim do titula u Premijer ligi 2005. i 2006, prve posle 50 godina. Portugalski stručnjak će na klupi zameniti Rafaela Benitesa, koji je napustio Čelsi posle osvajanja trećeg mesta u Premijer ligi i titule u Ligi Evrope.

Novi menadžer biće predstavljen na konferenciji za štampu na 'Stamford Bridžu' 10. juna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vratio se na mesto uspeha: Murinjo potpisao za Čelzi!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2013

Portugalski trener Žoze Murinjo potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa londonskim Čelzijem. ..U Londonu ga vole i poštuju: Žoze Murinjo  ..Murinjo se tako posle tri godine u Real Madridu vratio u Čelzi, sa kojim je 2005. i 2006. godine osvojio Premijer ligu... ..Takođe, osvojio je i dva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Čelsi: Murinjo potpisao na četiri godine

Izvor: Sportal.rs, 03.Jun.2013

Žoze Murinjo je i zvanično postao trener Čelsija. Posle brojnih najava Portugalac je potpisao četvorogodišnji ugovor sa "plavcima", a sve je potvrđeno na

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.