Munja – fudbal dobio novog najbržeg igrača na svetu

Izvor: Press, 27.Feb.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Munja – fudbal dobio novog najbržeg igrača na svetu

Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt, samo šest meseci otkako se oprostio od atletike, započeće fudbalsku karijeru u dresu južnoafričkog Mamelodija.
fOTO:b92.NET
Jamajčanin je u ponedeljak otkrio da je potpisao, kao i da će ime kluba biti poznato u utorak, a ispostavilo se da je u pitanju lider južnoafričkog šampionata . >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Nema sumnje da će Jamajčanin biti u konkurenciji najbržih fudbalera na svetu, s obzirom da njegov najbrži sprint iznosi 44, 72 km/h.
Osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama ranije je govorio da je imao čak 12 ponuda klubova da dođe na probu, a na istoj je bio prošlog marta u Borusiji iz Dortmunda.

Svoje usluge 31-godišnji Jamajčanin ponudio je i Mančester Junajtedu, čiji je veliki fan, kao i novom klubu Dejvida Bekama - Majamiju.
Top 5 najbržih fudbalera na svetu:
1. Garet Bejl 36, 9 km/h
2. Orlando Berio 36 km/h
3. Jirgen Dam 35,2 km/h
4. Antonio Valensija 35,1 km/h
5. Pjer Emerik - Obamejang 34, 6 km/h

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.