Mrzim Dinamo, srpsko ime je to – stigla kazna zbog skandiranja na derbiju

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 22:18

"Mrzim Dinamo, srpsko ime je to" – stigla kazna zbog skandiranja na derbiju

Disciplinski sudija Hrvatske fudbalske lige imao je pune ruke posla da podeli sankcije Dinamu i Hajduku zbog nesportskog ponašanja navijača.

Izrečene su kazne po nekoliko osnova.

"GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 1. kola HNL između Dinama i Hajduka domaća navijačka grupa BBB u 36. minutu zapalila jednu baklju koja je dogorela na tribini, a u 79. minutu dvadeset i pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baklji koje su dogorele na tribini", kaže se u saopštenju lige, prenose hrvatski mediji.

Pored kazni zbog upotrebe pirotehnike oba kluba će morati da plate globu i zbog nedoličnih skandiranja svojih navijača.

Dinamo će morati da plati ceh zbog povika Bed Blu Bojsa “Ubij, ubij tovara, tovara, tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.500,00 € pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.000,00 eura.

Splićani su sankcionisani takođe zbog sličnih ispada i provokacija druge strane.

"Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere aaa, biće pečenja, radujem se jaaa“, prepevali su Splićani čuveni hit kultnog benda Idoli, a na tapetu su se našli i zbog stare i sada već tradicionalne pesme namenjene Dinamovcima - "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

"Time je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.500,00 € pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 3.800,00 eura", stoji u objavi HNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.