Mrkela tvrdi da imamo odlične mlade igrače

Izvor: Politika, 13.Jul.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkela tvrdi da imamo odlične mlade igrače

Direktor mlađih selekcija FSS razočaran neuspehom omladinaca na Evropskom prvenstvu u Estoniji, ali ističe 1993. godište

Mitar Mrkela je kao fudbaler bio sjajan. Za prvi tim OFK Beograda debitovao je sa nepunih šesnaest godina, a glavne fudbalske korake ostvario je u Crvenoj zvezdi, odakle je potom otišao u holandski Tvente, pa u Bešiktaš. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Inostranu karijeru, koja je mogla biti i mnogo bogatija s obzirom na talenat i potencijal, završio je u Kramburu. Danas sa puno uspeha, već dve godine kao direktor predvodi sve mlađe selekcije Fudbalskog saveza Srbije.

Nedavno su se naši omladinci, učenici Zorana Marića, vratili sa završnog turnira koji je u Estoniji okupio osam najboljih timova Starog kontinenta. Rezultat ispod očekivanja, pristup takođe. Ipak, ne treba zaboraviti da su naše mlađe selekcije u poslednje dve godine učestvovale na čak tri završna  evropska šampionata.

– Tačno je da smo u Estoniji doživeli neuspeh. Imali smo malo igrača za koje mogu da kažem da su ispunili očekivanja. Jedan od retkih koji se izdvajao bio je Ninković, svi ostali su bili ispod nivoa. Iako smo u kvalifikacijama igrali odlično, posebno sa Nemcima očekivali smo da ćemo biti bolji i uspešniji ali većina igrača nije fizički bila spremna, kaže Mrkela.

Mrkela ne traži alibi u činjenici da naš tim nije igrao u najjačem sastavu, bez Markovića, Aksentijevića. Ipak nije sve tako crno, omladinci će sledeće godine „preskočiti” prvi krug kvalifikacija, prvi put otkada se takmiče.

– Moram da se pohvalimo da su naši omladinci, dakle dečaci rođeni 1993. godine po koeficijentu Uefe trenutno na drugom mestu, odmah iza Španije. Tako ćemo naredne kvalifikacije, zajedno sa njima i Turskom, početi tek od drugog kruga. Ne tražimo izgovor za slab uspeh u Estoniji, ali mislim da imamo darovite fudbalere koji će svoj potencijal i kvalitet brzo pokazati.

Kakvi su dalji planovi?

– Najpre moramo da imenujemo nove selektore za 94, 95, i 97. godište. U avgustu naše kadete očekuju dve prijateljske utakmice sa Rusijom. Dečaci rođeni 1996. godine na jesen igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imamo puno posla i verujem da ćemo uz dobar i sistematski rad i podršku koju imamo od čelnika FSS uspeti sve planove da realizujemo, istakao je direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.

D. Todorović

objavljeno: 14.07.2012
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.