Mozzart obukao oko 300 sportistkinja kroz akciju Novi dresovi za nove šampione

Izvor: JužneVesti.com, 28.Feb.2021, 11:10

Mozzart "obukao" oko 300 sportistkinja kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione"

Devojčice inspirisane uspesima naših sportiskinjama često zamišljaju sebe na postolju sa peharom u rukama. Ali, koliko njih sanja da budu Mesi i Ronaldo? Fudbalski teren u poslednje vreme za neke od njih je postao najbolja pozornica na kojoj žongliraju, daju golove i slave uspehe. Sa kopačkama i dresovima trče ka svom cilju i snovima. U toj utakmici nisu same, uz njih je uvek kao najglasniji navijač kompanija Mozzart.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Regionalni lider u priređivanju igara na sreću podiže svest o jednakosti u sportu kroz niz akcija, pa i donacijom dresova. Kompanija Mozzart je do sada pomogla 14 ženskih timova - ŽRK Metalac Valjevo, ŽRK Naisa, ŽOK Smederevo, ŽRK Petrovaradin, ŽFK Karađorđe, ŽFK Radnički 1923, ŽRK Košutnjak Čačak, Ženski odbojkaški klub Ki0230, ŽFK Plava Zvezda Kragujevac, ŽOK Carina, ŽFK Požega i ŽFK Napedak.

foto: MozzartOvim klubovima donirana je nova oprema, u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“.

Podrška je nedavno stigla i ŽFK Požega koja broji više od 60 članica. Ovaj ženski fudbalski klub osnovan je 2013. godine jer je nekoliko devojčica treniralo u muškom fudbalskom klubu Sloga.

Zbog omasovljenja ženskog sporta i uključivanjem što većeg broja devojčica došli smo na ideju o osnivanju kluba. Jedan smo od retkih kolektiva u kome nema plaćanja članarine, novac koji imamo i od koga klub obezbeđuje egzistenciju dobijamo od opštine, dok ostatak obezbeđujemo sopstvenim sredstvima i dobrom voljom ljudi koji nam pomažu. Hvala Mozzartu što se našao u tom krugu i prepoznao naš rad te nam poklonio dragocenu opremu - kaže Dejan Vukotić predsednik ovog kluba i dodaje da je osnovni moto kluba “Treniraj me kao fudbalerku, tretiraj me kao damu”.

foto: MozzartOsim klubovima, Mozzart pomaže i igračicama u individualnim sportovima, kao i univerzitetskim ženskim timovima. Paralelno sa ovim, kompanija se kroz svoje aktivnosti trudi da promoviše i popularizuje ženski sport u Srbiji. Mozzart je podržao i manifestaciju „Jednakost u sportu“ kada je odigran revijalni turnir povodom 50 godina od osnivanja ŽFK Sloga iz Zemuna, prvog ženskog fudbalskog kluba na našim prostorima.

U prvih pola veka postojanja fudbalerke ŽFK Sloge -"Pepeljuge iz Zemuna“, pet puta su osvajale prvenstvo Jugoslavije i isto toliko puta bile pobednice Kupa Jugoslavije. Dokazale su se i na međunarodnoj sceni, kao finalistkinje nezvaničnog prvenstva Evrope u Francuskoj 1976.

Ovaj meč, koji je imao za cilj i promociju ženskog fudbala, devojke su odigrale u majicama „Stop nasilju nad ženama“ i tako podržale akciju koju kompanija Mozzart sprovodi sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnosti Vlade Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.