Moravički okrug fudbalska elita u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moravički okrug fudbalska elita u Srbiji

Posle plasmana Metalca iz Gornjeg Milanovca u fudbalsku Super ligu, sve lokalne samouprave Moravičkog okruga mogu da se "pohvale" da imaju po jedan profesionalni klub koji se takmiči u elitnom srpskom takmičenju.

Okrug čine grad Čačak i opštine Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica i svi imaju timove koji će se u narednoj fudbalskoj sezoni takmičiti u Super ligi Srbije.

Posle sinoćne utakmice u baražu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za popunu lige, kada je u Kruševcu Metalac odigrao nerešeno s Napretkom (1:1), a u Gornjem Milanovcu pobedio (3:1), postao je član najvišeg ranga u domaćem fudbalu.

Pored Metalca u Super ligi su još: Borac (Čačak), Mladost (Lučani) i Javor (Ivanjica) , a Moravički okrug ima 212.000 stanovnika i gledaoci će moći da biraju kada će koji klub da gledaju.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović za agenciju Beta je izjavio da je to nesvakidašnji sportski uspeh i da klubovi treba da učine sve da ostanu u eliti, a da se što više mladih sa ovoga područja angažuje u takmičenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.