Moravac Orion osvajač okružnog Kupa, drugoplasiranima ni zahvalnica

Izvor: juGmedia, 21.Maj.2017, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moravac Orion osvajač okružnog Kupa, drugoplasiranima ni zahvalnica

Srpskoligaški fudbalski klub Moravc – Orionu iz Mrštana kraj Leskovca savladao je u finalu Jablanicu iz Medveđe sa 6:0 (2:0) i osvojio titulu pobednika Kupa Jablaničkog okruga, kojim je ujedno proslavio i sedam decenija svog postojanja.

Utakmica se igrala na terenu daleko nadmoćenijeg Moravca, u Mrštanu, iznenađenja nije bilo pa je pehar zasluženo i očekivano otišao u ruke izrazitom favoritu, drugolasiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << timu na tabeli Srpske lige, a drugoplasirani tim iz Medveđe i lider na tabeli Jablaničke okružne lige ostao je, čak, i bez – zahvalnice.

Da  li je žreb tako hteo ili rukovodstvo Jablaničke okružne lige, utakmica se igrala u Mršatnu, gde se unapred znao pobedink finalne utakmice dva neravnopravna protivnika. Da se igralo na neutralnom terenu ili u Medveđi, na primer, možda bi suret bio interestaniji. Ovako, meč je protekao u dominaciji Mrštančana, u igri mačke i miša.

Sve je počelo prema očekivanju već i 8. minutu. Mrštančani preko Marka Kostića prvi dolaze u vođstvo posle jedne dobre akcije navalnog reda domaćina. Prednost je udvsotručena u 25. minutu, ponovo je u aksciju učestvovao Marko Kostić koji je uposlio stelaca Đokića kome nije bilo teško da se sa nekoliko metara po prvi put upiše u strelce. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom delu igre ista slika na trenu. Srpskoligaš iz Mrštana je tim koji diktira tempo igre dok gosti iz Medveđe nisu čestito ni uptili udarac na gol golmana Cakića. Na 3:0 u 53. minutu povisio je svojim drugim pogotkom Đokić, najavljujući pravu katastrofu Medveđana.

U predigri fianalne utakmice odigrana je utakmica petlića ova dva kluba u kojoj su gosti iz Meveđe bili bolji i pobedli sa 2:1 golovima Tasića i Rajćevića, dok je gol za Mrštančane postigo Kostić

U 68. minutu kazneni udarac u gol pretvara Nikolić pošto je prethodno bio oboren u kaznenom prostoru gostiju. Peti pogodak na utakmici delo je Mitrovića. Konačnih 6:0 i najlepši pogodak  na utakmci postiže Stefanović čiji je udarac završio pod samu prečku nemoćnog golmana Stankovića.

Po zvaršetku utakmice pehar pobedniku Kupa  za ovu godinu na teritoriji Jablaničkog okruga predao je Dragan  Stoiljković predsednik FSJO kapitenu Stefanu Iliću.

Nakon uručenja pehara, gosti iz Medveđe na čelu sa predsednikom kluba Tomicom  Arsić  imali su primedbe na račun rukovodsvta Jablaničkog okruga zato što se drugoplasiranoj ekipi, koja se znala i pre samog početka utakmice, nije uručena makar zahvalnica kao ne neki skroman pehar, kao znak pažnje, odnosno sećanje, da su bili učenici finala Kupa za 2017. godinu.

Igrač utakmice: Nemanja Đokić

Mrštane: Gledalaca 200. Sudija: Milan Mitić (Leskovac) 8. Stelci: Marko Kostić u 8., Đokić u 25., 53. min, Nikolić u 68. (penal), Mitrović u 83., Stefanović u 86. min. Žuti karton: Petrović ( Moravac- Orion).

MORVAC –ORION: D. Cakić -, Ilić 7, Petrović 7, Ilić 7, Gorčić 7, Marinković 7,5, Kostić 7,5 ( Nikolić 7,5),  Stojanović 7 ( Ž, Stanković 7), Đokić 8, Mitrović 8, Stamneković 7 ( Stefanović 7).

JABLANICA: A. Stanković 6, Ibrahimović 6 ( Gavrilović-), Mladenović 6, Zaimi 5, Maksimović 6, Janković 6, Rajčevević 6, Ivanović 6, Stošić 5,5 ( Sahiti -), Ademović 6 ( Palević 6), Marinković 6.

Vukašin Stevanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.