Modrić osvojio Zlatnu loptu Frans fudbala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modrić osvojio Zlatnu loptu "Frans fudbala"

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić osvajač je Zlatne lopte namenjene najboljem fudbalera sveta za 2018. godinu u prestižnoj anketi "Frans fudbala".

Kako je saopšteno na ceremoniji u Parizu, Modrić je dobio 753 poena u glasanju novinara i dopisnika francuskog lista širom sveta i ubedljivo pobedio ispred Portugalca Kristijana Ronalda (476 bodova).

Treće mesto osvojio je Antoan Grizman (414), a potom slede Kilijan Mbape (347), koji je ujedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i najbolji mladi igrač, pa Lionel Mesi (280), Mohamed Salah (188), Rafel Varan (121), Eden Azar (119), Kevin De Brujne (29), a Top 10 kompletira Hari Kejn sa 25 bodova.

Modrić, koji je ove godine sa Realom osvojio Ligu šampiona i odveo Hrvatsku do finala Mundijala, kompletirao je sva individualna priznanja, pošto je prethodno proglašen za igrača godine u izboru UEFA, FIFA, a bio je i MVP Mundijala u Rusiji.

Za najbolju fudbalerku izabrana je Norvežanka Ada Hegerberg, koja je sa Lionom osvojila Ligu šampiona i francusko prvenstvo.

Pre osvajanje nagrade, protiv Modrića odbačena optužnica u Hrvatskoj

Optužnica protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svedočenja na suđenju bivšem predsedniku FK Dinamo Zdravku Mamiću pravosnažno je odbačena, jer je zagrebački Županijski sud potvrdio odluku nižeg suda iz septembra, izjavio je danas portparol Županijskog suda Krešimir Devčić.

"Vanraspravno veće je odbilo žalbu državnog tužilaštva i potvrdilo prvostepenu odluku Opštinskog krivičnog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon sprovedenog postupka, ne postoji dovoljan nivo osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica, odnosno da bi se vodio krivični postupak", izjavio je Devčić, prenosi Hina.

Kako je rekao, obrazloženje vanraspravnog veća stoji da državno tužilaštvo temelji svoju optužnicu na iskazu Luke Modrića koju je dao pred državnim tužiocem, kada advokati okrivljenog nisu bili prisutni.

"Tu se radi o jednom nekonfrontiranom iskazu na kojem se ne može temeljiti sudska odluka", rekao je Devčić i dodao da je sud zaključio da budući da protiv Mamića i ostalih presuda nije pravosnažna, veće je prihvatilo obrazloženje prvostepenog suda da nema osnovane sumnje, zbog čega je optužnica odbačena.

Tužilaštvo tereti Modrića da je 13. juna 2017. na osječkom suđenju Mamiću i još trojici "svesno lagao" da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podela transfernog obeštećenja u razmeri 50:50 između njega i kluba, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor, kao i da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmene bankovnog računa na koji je novac trebalo da mu bude uplaćen.

Bivši predsednik FK Dinama Zdravko Mamić nepravosnažno je u junu osuđen na šest i po godina zatvora zbog pronevere oko 116 miliona kuna iz kluba i nanošenje štete državnom budžetu od 12,2 miliona kuna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.