Mitroviću, Sergeju, Nejmaru i ekipi naređeno da napuste Iran

Izvor: B92, 02.Okt.2023, 23:56

Mitroviću, Sergeju, Nejmaru i ekipi naređeno da napuste Iran

Fudbalski savez Saudijske Arabije naredio je tamošnjim klubovima da napuste Iran.

Utakmica azijske Lige šampiona između Sepahana i Al Itihada pred 60.000 ljudi je otkazana, a svoj meč, planiran za utorak od 18.00, izgleda da neće odigrati Nasaji Mandaran i Al-Hilal.

Za Al-Hilal, inače, nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, uz još neke zvezde svetskog fudbala, poput Nejmara.

Podsetimo, fudbaleri Al Itihada nisu želeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izađu na teren zbog prisutne statue iranskog generala Kasema Sulejmanija na stadionu. Saudijska Arabija Sulejmanija smatra teroristom.

Tenzije između dve zemlje su prisutne, a klubovi iz Saudijske Arabije i Irana međusobne mečeve od 2016. igrali su na neutralnom terenu.

Inače, Al Nasr, Kristijana Ronalda, bila je prva saudijska ekipa koja je igrala u Iranu, u Teheranu, ove sezone i tada je savladan Persepolis u utakmici Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.