Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 01:30

Mitar i Fulam, ružan kraj koji niko ne zaslužuje

Aleksandar Mitrović je jedna od zanimljivijih tema na engleskom i arapskom tržištu.
Kao što je poznato, vlasti Saudijske Arabije odlučile su da ulože ogroman novac u fudbal, kao svojevremeno Kinezi, ali su Arapi podigli igru na viši nivo. Prosto je neverovatno koje su sve fudbalske zvezde odlučile da odu put Arabije, a razlog je naravno – novac. Plate koje daju >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << arapski klubovi su višestruko veće nego što igrači imaju u svojim klubovima u Evropi, a mnogi igrači ni ne kriju da su prvobitno „mislili na svoje porodice“ i zato odlučili da se presele u ovu zemlju.
Tako nešto je već uradio Sergej Milinković-Savić, koji je potpisao za Al Hilal, dobio je godišnju platu od 20 miliona evra, što je oko pet puta više nego što je zarađivao u Laciju. Sergej je potpisao ugovor na tri godine, praktično će inkasirati minimum 60 miliona evra, uz bonuse ta cifra može da bude i veća. Kako je Al Hilal uz Sergeja doveo i Kalidua Kulibalija i Rubena Neveša, jasno je zbog čega je i Mitrović i sa sportske strane zagrejan da pojača ovaj tim. Međutim, to neće ići tako lako, jer je Mitrović zaratio sa vlasnikom Fulama, što je plasirao novinar Skaj sporta Pol Gilmor. Naime, on je objavio informaciju da reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović više ne želi da igra za Fulam, pošto je vlasnik Toni Kan odbio već tri ponude Al Hilala u vrednosti od 30, 35 i 40 miliona evra i postavio zaista nerealno obeštećenje od čak 60.000.000!
Srbin je prvobitno odbio da pođe na pripreme Fulama u SAD, ali je na nagovor zastupnika i predstavnika Profesionalne asocijacije fudbalera ipak odlučio da krene na turneju, no rešen je da više nikada ne zaigra za Fulam i spreman je za radikalne poteze kako bi se suprotstavio ovoj nepravdi.
Mitrović jeste legenda Fulama, odbijao je ponude drugih klubova, ostajao je i kada je ekipa ispadala u Čempionšip, u kom je oborio sve moguće rekorde. Poslednje dve sezone najbolje su u njegovoj karijeri, pošto je najpre u Čempionšipu u 2021/22 postigao rekordna 43 gola na 44 utakmice, a potom je u prošloj u Premijer ligi dao 14 pogodaka i to na samo 24 utakmice zbog one suspenzije, što je njegov najbolji učinak u elitnom rangu. Fulam je shodno tome i postavio ogromno obeštećenje, ali je jasno da je vlasnik ipak preterao, jer Transfermarkt procenjuje Srbina na 28 miliona evra, a on zahteva duplo više.
Svakako da je ovo ružan način za kraj saradnje, posebno ako se uzme u obzir da je Mitrović odigrao 205 utakmica za Fulam, uz nestvaran učinak od 111 golova i 22 asistencije. Ipak, s druge strane, treba razumeti i njegovu odluku da ode u Saudijsku Arabiju gde ga čeka ugovor kao Sergeja i višestruko veća primanja nego što je ikada imao u Fulamu. Sa sportske strane, jasno je da je „greota“ da Mitrović svoje najbolje godine potroši u Saudijs

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.