“Minimalcem” do bodova

Izvor: KGsport.info, 08.Apr.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Minimalcem” do bodova

U 19. kolu Zone “Morava” i pravoj prvenstvenoj utakmici, u kojoj su “sevale varnice”, sastale su se dve kvalitene ekipe iz gornjeg dela tabele u kojoj su bodovi, ipak, zasluženo pripale domaćinu. Prikazan je kvalitetan fudbal obe ekipe u igri koja se odvijala, uglavnom, na sredini terena. Treneri Šumadije 1903 Željko Vasić i Jošanice Dejan Dimić postavili su čvrstu odbranu, sli i sa brzim prenošenjem lopte na protivničku >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << polovinu.
Prvi ozbiljniji udarac na gol gostiju u 10. minutu uputio je Dimitrijević sa oko 25 metara, ali pravo golmanu u ruke.Tek u finišu prvog dela utakmice golman Šumadije Ćurčić sprečio je Hadžijašarevića da postigne gol, jer je pre stigao do lopte. Odmah potom u sledećem napadu Redžović je pokušao lob udarcem da iznenadi Ćurčića, ali je promašio okvir gola.
Šumadija 1903 – Jošanica  (Novi Pazar) 1:0 (0:0). U kvalitetnoj igri dve podmlađene ekipe više sreće imao je domaćin i pogotkom Andrije Kostadinovića u finišu utakmice zabeležio zasluženu pobedu.
ŠUMADIJA 1903 – JOŠANICA 1:0 (0:0)
KRAGUJEVAC
Stadion:
Bubanj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Aleksandar Koturović.
Pomoćnici: Stanko Ostraćanin i Momir Košanin (svi iz Kraljeva).
Strelac: A.Kostadionović u 85. minutu.
Žuti kartoni: Petrović, Ćurčić, Beloica, Komatina, Mimović (Šumadija 1903), Nicević, Kučević, Redžović, Špica (Jošanica).
Crveni karton: Bogućanin u 60. minutu (Jošanica).
ŠUMADIJA 1903: Ćurčić, Beloica, Mimović, Petrović, Komatina, Mrdak, Marković (Simić), Kovačević, M. Kostadinović (A. Kostadionović), Dimitrijević (Jovanović), Milošević.
JOŠANICA: Lotinac, Mehmedović, Kušević, Džanković, Kolašinac, Bogućanin, Nicević, Spica, Hadžijašarević (Suljović), Redžović (Jablaničanin), Hamidović.
IGRAČ UTAKMICE: Andrija Kostadinović (Šumadija 1903)
U drugom poluvremenu bilo je više uzbuđenja. Osvežđavanjem napadaškog reda trener Vasić, kako se na kraju pokazalo, povukao je pravi potez. Uvođenjem Andrije Kostadionovića, koji je došao iz kruševačkog Napretka, umesto njegovog brata Mateje od početka drugog dela utakmice, domaći tim je pojačao pritisak na gol Rejhana Lotinca. On je u 48. minutu šutirao po zemlji, ali je golman gostiju uspeo da zaustavi njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije Kostadinović je glavom asistirao Markoviću, koji je šutirao pored gola.
Fudbaleri Šumadije 1903, Foto: M. Jovičić

U 60 minutu posle jednog nepropisnog starta Bogućanina nad Kostadinovićem, sudija je pkazao gostujućem igraču žuti karton. Potom je došlo do čarki u koje su se umešali skoro svi igrači. Zbog nesportskog ponašanja u gužvi sudija Koturović je Bogućaninu pokazao i drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu, a tom prilikom opomenu je zaradio i golman domaćina Ćurčić, koji je došao na polovinu gostiju da smiruje igrače. Posle ovog malog incidenta, Šumadija 1903 je ostala brojčano jača i to joj je, donekle, olakšalo posao da dođe do pobede.
U 65. minutu Kostadinović je pogodio spoljni deo mreže gostiju, a pet minuta kasnije, posle slobodnog udarca rezervista Jošanice Jablančanin je glavom loptu poslao pored same stative. U 75. minutu štoper Mradak jedan od zapaženijih u odbrani Šuamdije 1903 propustio je šansu da dovede svoju ekipu u vođstvo, jer je glavom loptu sa ivice peterca poslao u spoljni deo mreže.
Gol odluke postignut je u 85. minutu. Kostadinović je iskoristio nepažnju u odbrani gostiju, došao do lopte i zakucao je u mrežu. On je tako obezbedio da bodovi, ipak, zasluženo ostanu na Bubnju.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.