Milan se oprostio od Berluskonija

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 13:03

Milan se oprostio od Berluskonija

Fudbalski klub Milan oprostio se od Silvija Berluskonija, čovek akoji je više od 30 godina bio prvi čovek "rosonera".

Berluskoni je preminuo u ponedeljak u 87. godini.

Berluskoni je bio na čelu Milana izmedju 1986. i 2017. godine, a za to vreme klub je osvojio 29 trofeja, uključujući osam titula u Seriji A i pet trofeja u Ligi šampiona, a klub su kao treneri, izmedju ostalih, predvodili čuveni Arigo Saki, Karlo Anćeloti i Fabio Kapelo.

"Sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo maštati o novim ambicijama, stvarati nove izazove i tražiti nove pobede. Svi smo delili ovu avanturu vezivanja naših života za san koji se zove Milan. Hvala, gospodine predsedniče. Uvek ćete biti sa nama", navodi se, izmedju ostalog, u saopštenju Milana.

Berluskoni je od 2018. godine bio predsednik Monce, koja se takodje oglasila saopštenjem.

"Zauvek sa nama. Adrijano Galijani i svi iz Monce žale zbog smrti Berluskonija. Ostala je praznina koja nikada ne može da se popuni. Hvala na svemu predsedniče", navodi se u saopštenju Monce.

Ančeloti je sa Milanom dva puta osvojio Ligu šampiona u vreme dok je na čelu kluba bio Berluskoni.

"Današnja tuga ne može da obriše srećne trenutke koje smo proveli zajedno", napisao je Anćeloti na društvenim mrežama i dodao da je Berluskoni bio "lojalan, inteligentan i iskren čovek".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.