Mijatović: Partizanova titula bi bila dobra za fudbal

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 10:41

Mijatović: Partizanova titula bi bila dobra za fudbal

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović smatra da se sa uvek istim šampionom gubi smisao.

Osvrnuo se Mijatović na trku za titulu koju vode Crvena zvezda i Partizan, ali se najpre prisetio onoga po čemu je najviše ostao upamćen.

Čuvena pogođena prečka protiv Holandije (1:2) na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

"Jesu bili sila, ali to mi je trauma", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mijatović za "Sportal" i dodao:

"Svetsko i Evropsko prvenstvo pamtim po puno detalja, pamtim te Holanđane. U Francuskoj sam promašio penal baš protiv njih, pa su nas na EP razvalili. Samo se njih sećam, oni naradžasti dresovi, ne mogu da ih podnesem".

Mijatović je pohvalio Dragana Stojkovića Piksija, koji je selektor Srbije.

"Odlično vodi, pa rezultati govore sve. Odlazak na SP i EP je ono što se od njega traži. Napravio je sjajan ambijent. Najbitnija stvar za selektora je sigurno da mu igrači budu zdravi i fit, da može ozbiljno da računa na njih. Ništa drugo nije toliko važno – naglasio je Mijatović, koji nije spomenuo te probleme u Kataru, ali je jasno aludirao na iste".

Nada se da će Partizan izdržati do kraja i osvojiti Superligu Srbije, u kojoj trenutno ima bod više od crveno-belih.

"Pratim i raduje me činjenica da je Partizan prvi na tabeli, radi dobar posao zajedno sa stručnim štabom. Bilo bi dobro kada bi izdržao do kraja i osvojio titulu. Tačnije fenomenalno posle svih teških situacija kroz koje Partizan prolazi institucionalno, ali i da uzme primat od Crvene zvezde koja dominira šest godina", kazao je Mijatović i zaključio:

"To bi bilo dobro za fudbal, ne samo za Partizan. Jer kada je u jednoj zemlji stalno isti šampion gubi se nekakav smisao".

Mijatović je član Partizana bio od 1989. do 1993, kada je prešao u Valensiju, da bi potom nastupao za Real Madrid, Fiorentinu i Levante.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.