Mihajlović: Sada krećemo na ozbiljan rad!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Sada krećemo na ozbiljan rad!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović okupiće u ponedeljak "orlove" u sportskom centru u Staroj Pozovi, čime će početi pripreme za prijateljski meč sa Republikom Irskom.

Kormilaru državnog tima javiće se 21 igrač, koliko ih je na spisku, pa čak i Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov i Neven Subotić, koji su juče igrali utakmice za svoje timove.

Meč na kome će Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao selektor debitovati pred beogradskom publikom između Srbije i Irske igraće se u sredu u 20:45 na stadionu Crvene zvezde.

 

"Poznato je svima, reč je o poslednjoj prijateljskoj utakmici pred septembarski start kvalifikacija. Posle tri meča na prolećnoj turneji, sada, rekao bih, krećemo na ozbiljan rad. Ima određenih promena u odnosu na prethodni spisak. Nova-stara imena su golman Vladimir Stojković, Miloš Ninković, imao sam želju da pozovem i Sulejmanija, ali su nas ljudi iz Ajaksa zamolili da on ne dolazi na ovu akciju jer se tek oporavio od povrede i posle duge pauze vratio treninzima. Pojedini igrači nisu pozvani jer nisam zadovoljan njihovom formom, tu pre svega mislim na igrače Crvene zvezde i Partizana", rekao je selektor "orlova" u uvodnoj reči i dodao:

 

"Preuzimanjem funkcije selektora jasno sam rekao da želim da pružim šansu mladim igračima. Ali, sada naglašavam da oni neće moći da dobiju moje poverenje samo zato što su mladi i perspektivni. Moraće da igraju i da se ponašaju u klubovima mnogo bolje od ovog što sam video preko leta. O tome ću i sa njima razgovarati oči u oči...".

 

Na novinarsku konstataciju da se mogu očekivati problemi u konkurenciji napadača, selektor Mihajlović odgovorio je:

 

"Imamo to što imamo i sa raspoloživim igračima ćemo kombinovati. Nismo u situaciji da, kao u klubu, kupimo igrača za poziciju koja nam je deficitarna. Postoje i varijante da se igrač bez klasičnih napadača. U utakmici protiv Republike Irske planirano je da poluvreme posvetimo upravo proverom mogućnosti da igramo bez napadača... Igračima koji su do sada dobijali šansu pridodao bih i Marka Šćepovića u koga zaista imam veliko poverenje...", objasnio je Mihajlović.

 

Selektor je tokom konferencije za medije podvukao mnogo puta ponovljen stav...

 

"Vrata reprezentacije otvorena su za sve igrače koji dobro igraju i ponašaju se u klubovima onako kako očekujem od njih. Niko nije otpisan, bio bih lud da ne pozovem igrača koji daje golove i u dobroj je formi. Spisak tima ću, da i na to podsetim, prilagoditi i protivniku odnosno on će često zavisiti i od forme kandidata, povreda, kartona... Mora se, ipak, reći da je lista od 33 imena koliko igrača je bilo u izboru na turneji uz još nekoliko imena, izbor iz kojeg ćemo tražiti tim za predstojeće kvalifikacije", rekao je Mihajlović.

 

I po pitanju ishoda kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine stav selektora reprezentacije Srbije nije se menjao.

 

"Ubeđen sam da ćemo se kvalifikovati i posvećen sam isključivo tom cilju. Ako ne uspemo, jedini krivac biću ja. U slučaju uspeha, sve zasluge pripadaju igračima i Savezu".

 

Na kraju, selektor Mihajlović apelovao je da se pozitivan primer u srpskom sportu traži u vaterpolo reprezentaciji naše zemlje.

 

"Bez obzira na konačan učinak u Londonu, oni zaslužuju čestitke i svi treba da se ugledamo na njih. Na najbolji način predstavljaju našu zemlju i, što je meni zapalo za oko, svaku utakmicu igraju sa 100 odsto mogućnosti. Oni ne dele rivale na jake i slabe niti procenjuju da će u nekoj utakmici moći da pobede i ako igraju opuštenijim pristupom", smatra Mihajlović.

 

Selektor je i javno apelovao na navijače da dođu u što većem broju na meč.

 

"Pozvao bih navijače da ne zvižde himni našeg rivala i da ne bacaju petarde i druga pirotehnička sredstva već da, kao i na mečevima koje smo igrali na turneji, na najbolji i najlepši način bodre reprezentaciju Srbije", rekao je Mihajlović.

 

SPISAK IGRAČA ZA MEČ SA IRCIMA:

 

GOLMANI:

Vladimir Stojković (Partizan)

Željko Brkić (Udineze)

Damir Kahriman (Tavrija)

ODBRANA:

Nikola Maksimović (C. zvezda)

Milan Biševac (Pari Sen Žermen)

Branislav Ivanović (Čelsi)

Neven Subotić (Borusija Dortmund)

Matija Nastasić (Fiorentina).

VEZISTI:

Dušan Basta (Udineze)

Nemanja Tomić (Partizan)

Aleksandar Ignjovski (Verder)

Miloš Ninković (Dinamo)

Ivan Radovanović (Atalanta)

Srđan Mijailović (C. zvezda)

Aleksandar Kolarov (Mančester siti)

NAPADAČI:

Dušan Tadić (Tvente)

Zoran Tošić (CSKA)

Zdravko Kuzmanović (Štutgart)

Filip Đuričić (Herenven)

Lazar Marković (Partizan)

Dejan Lekić (Gencčelbirligi)

 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.