Mi-Mi tandem srušio svetske prvake u Varšavi! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mi-Mi tandem srušio svetske prvake u Varšavi! (VIDEO)

Hrabri Poljaci naneli prvi poraz Nemačkoj posle više od dve godine

Poljska slavi istorijsku noć svog nacionalnog tima! Iz 19. pokušaja, a posle nešto više od 80 godina, konačno je pala Nemačka! Golovima mladog Milika i veterana Mile, domaćin je u Varšavi savladao svetskog šampiona sa 2:0, pa tako posle dva kola ima maksimalan učinak u grupi D kvalifikacija za Evropski šampionat 2016. godine.

Panceri koji su večeras igrali s timom čiji je prosek godina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio tek nešto iznad 24 bili su bolji tokom svih 90 minuta, ali još jednom se potvrdilo da fudbal nije samo posed lopte, udarci u okvir gola ili terenska dominacija. Poljaci su odigrali pametno, borbeno, kada je bilo potrebno i pštro, a kada se tako odigra onda i sreća mora da vas posluži u određenim momentima.

Ovo je prvi poraz izabranika Joakima Leva na zvaničnim mečevima još od leta 2012 (imali učinak 16 poebda i dva remija) i prvi neuspeh u kvalifikacionim duelima nakon niza od 33 utakmice (29 pobeda i četiri nerešena ishoda).

Ispitivanje snaga potrajalo je nešto duže nego obično, a onda su u poslednjih desetak minuta prvog dela gosti upalili motore i krenuli svim silama na gol Poljaka. Napravili su Nemci nekoliko odličnih akcija, pokazali zbog čega su najbolji tim na svetu, ali ponajbolju priliku nije iskoristio debitant Belarabi.

Ščešnji je bio pod baražnom paljbom, međutim, sve su Poljaci izdržali i na odmor otišli sa zadovoljavajućih 0:0. Statistika nije bila na njihovoj strani, no to ih nije mnogo ni interesovalo. Imali su daleko manji posed lopte, ka golu nisu šutirali nijednom, pa opet, na pauzu su otišli mirne mreže.

Interesantan je podatak da tokom prvih 45 minuta samo jedan nemački fudbaler nije uputio udarac ka golu?! U pitanju je drugi debitant u timu Pancera večeras Antonio Ridiger.

A onda već u šestom minutu drugog dela potpuni šok za Joakima Leva i njegove izabranike. Poljaci su uputili prvi udarac ka golu Manuela Nojera i uspeli da ga savladaju. Pišček je lepo centrirao sa desne strane, mladi Arkadiuš Milik se iskrao svojim čuvarima i glavom ispred istrčalog Nojera pogodio za 1:0. Na stadionu u Varšavi oduševljenje.

Nemci su posle primljenog gola počeli još jače da kidišu ka golu rivala, stvorili nekoliko lepih prilika, a možda i najbolju nije iskoristio Durm sredinom drugog dela, kada je preslabo šutirao sa nekih desetak metara iskosa. U poslednjih desetak minuta Poljaska se branila sa svih deset fudbalera i na kraju - odbranila. I ne samo to.

Tražili su gosti penal u 87. minutu zbog igranja rukom jednog defanzivca domaćeg tima posle šuta Belarabija, a onda već u sledećoj situaciji definitivni šah-mat. Velika greška odbrane nemačkog tima, Levandovski je lako ušao u šesnaesterac, poslužio rezervistu Sebastijana Milu, a ovaj stavlja tačku - 2:0 za Poljsku.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijski trenutak: Pobeda Poljske nad Nemačkom!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2014

Poljaci su na ovo čekali decenijama. Pobedili su svetskog šampiona i prekinuli niz Nemaca od 33 utakmice u kvalifikacijama bez poraza...Foto: (AP Photo/Czarek Sokolowski)..Kakva noć za Poljake!..Više od 60.000 egzaltiranih navijača u crveno-belom slavilo je ove subote uveče prvu ikada fudbalsku...

Nastavak na Mondo...

Osveta Tomićeve dece! Srbija dobila Jermeniju i obezbedila nastavak borbe za EP u Grčkoj

Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2014, 16:38

Meč rešio Nemanja Radonjić u nadokandi prvog poluvremena (1:0), u sredu sa Italijom za prvo mesto u grupi..Nisu uspeli seniori, zato jesu omladinci. Za razliku od A tima, reprezentacija Srbije do 19 godina savladala je Jermeniju i posle dva kola turnira obebezdila plasman u elitnu grupu doigravanja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.