Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 15:53

Mbungu najčešće faulirani igrač u Srbiji, Aganspahić najgrublji

Istraživanje Fudbalske observatorije (CIES)

Kada bi se postavilo pitanje prosečnom fudbalskom poznavaocu u Srbiji u kojem klubu igra fudbaler koji je najčešće fauliran na terenu, odgovor bi bio verovatno neko iz Crvene zvezde i Partizana.

Međutim, istraživanje Fudbalske observatorije (CIES) daje iznenađujući rezultat. Igrač koji je pretrpeo najviše faulova, prosečno gledano u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na broj provedenih minuta na terenu je Prestiž Mbungu, igrač Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Krilni napadač Metalca, koji još nema postignut gol ove sezone, pretrpeo je 26 faulova na 496 minuta ili prosečno gledano, nepropisno je zaustavljen na svakih 19 minuta i pet sekundi provedenih na terenu.

Na drugom mestu je Vasilije Janjić iz Zlatibora sa 19,06 minuta između dva faula (43 prekršaja na 821 minut), pa sledi Amir Aganspahić iz Novog Pazara sa 20,09 minuta (14/282).

Među 20 najčešće fauliranih fudbalera Superlige nema nijednog igrača Crvene zvezde, a iz Partizana je samo Saša Zdjelar na 14. mestu sa 26,50 minuta (35/939).

Imamo podatke i sa drugog kraja spektra – ko su najgrublji igrači, odnosno, oni koji se najviše služe faulovima. Tu je na vrhu Amir Aganspahić iz Novog Pazara – koji je istovremeno treći najčešće faulirani. Igrač plavih ima identičan učinak napravljenih i doživljenih faulova – 20,09 minuta, odnosno 14 prekršaja na 282 odigrana minuta.

Drugi je Jovan Lukić iz Čukaričkog sa faulom na svakih 21,04 minuta (15/316), a na trećem Obiora Odita, napadač Mladosti iz Lučana, koji koristi nedozovljene startove na svakih 22,29 minuta (23/517).

Igrača Zvezde i Partizana nema u prvih 20.

Da vidimo kakva je situacija kada je cela Evropa u pitanju.

Najgrublji je Kiril Vergejčik, član beloruskog Vitebska, koji pravi prekršaj na svakih 15,27 minuta, sledi ga Mohamed el Makrini iz norveškog Starta sa 18,26 minuta, dok je treći Aleksandr Koko iz finskog RoPS-a sa 18,44. Ako se gledaju samo lige Petice, najčešće prekršaje prave Fabijen Lamoan iz Lorijana (21,29), Havi Galan iz Ueske (24,03), te Stiven Alzat iz Brajtona (26,09).

Kada gledamo ko trpi najviše „batina“ u celoj Evropi, izdvaja se na prvom mestu Džerel Selars iz švedskog Estersunda, kojeg faulom zaustavljaju na svakih 13,11 minuta. Za njim idu Dijego Fabrini iz bukureštanskog Dinama (13,34), pa Horhe Dijaz iz Panetolikosa (15,23).

Ako računamo samo lice Petice, nije neko iznenađenje da je najčešće fauliran Nejmar iz Pari Sen Žermena (na svakih 20,39 minuta), sledi ga Anđelo Fulđini iz Anžea (20,56), dok je na trećem mestu Janhel Erera iz Granade (21,24).

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.