Matuzalemu ukinuta suspenzija

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Mar.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matuzalemu ukinuta suspenzija

Vrhovni sud Švajcarske poništio je odluku Svetske fudbalske federacije  i Suda za sportsku arbitražu (CAS) da suspenduje brazilskog igrača Matuzalema.
Brazilac je suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti pošto nije uspeo svom bivšem klubu Šahtjoru iz Donjecka da plati nadoknadu od 11,86 miliona evra.

Švajcarski sud je odluku FIFA i CAS ocenio kao fundamentalno protivpravnu i objavio da je podržao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Matuzalemovu žalbu zbog očiglednog napada na njegova prava.
Matuzalem i dalje ima obavezu da isplati Šahtjoru naknadu.
Početkom jula 2007. godine Matuzalem je bez dozvole napustio Šahtjor i potpisao ugovor sa španskom Saragosom.
Ukrajinci su potom tražili 25 miliona evra od Saragose, a FIFA je presudila da Matuzalem bivšem klubu mora da plati 6,8 miliona evra, ali se Šahtjor žalio CAS-u koji je naložio isplatu od skoro 12 miliona evra.
Pošto Matuzalem nije uspeo da skupi toliki novac, FIFA ga je suspendovala iz fudbala.
Matuzalem je trenutno član italijanskog Lacija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.