Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2023, 09:07

Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

Situacija koja se retko viđa na sportskim terenima - jedan klub obezbedi tokom sezone opstanak, liga se završi, Savez naknadno usvoji žalbe drugog kolektiva i taj klub mora u baraž da opet dokaže da je kadar za elitu. Tu filmsku sudbinu imao je Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša koji je u dvomeču (4:1) bio bolji od Kolubare iz Lazarevca i ponovo je osigurao mesto u Superligi naredne sezone. U novu sezonu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će bez dugogodišnje kapitenke Kristine Krstić koja se oprostila od fudbala.

Nakon 3:0 u prvom meču, na stadionu na Delijskom visu rezultat je bio 1:1 i to je niškim fudbalerkama bilo i više nego dovoljno da ponovo izbore opstanak u Superligi.

Mašinac je poveo golom Maše Rančić u 35. minutu, a izjednačenje je viđeno u 82. minutu golom Slađane Vejnović.

Tačka na sezonu je stavljena, Mašinac je ostao u elitnom rangu gde nova takmičarska godina počinje krajem avgusta.

Kristina Krstić: kraj fudbalske karijere i oproštaj od zelenog dresa; arhivska fotografija, Vanja Keser Na ovom meču bilo je i sreće zbog opstanka i tuge zbog opraštanja od aktivnog fudbala dugogodišnje igračice i napadačice Mašinca Kristine Krstić. Nakon 328 utakmica u zelenom dresu i 223 gola ona se oprostila od kluba u kom je debitovala 10. septembra 2005. godine.

Učestvovala je u osvajanju četiri titule šampiona države, igrala u Ligi šampiona, a prošla je i sve selekcije reprezentacije Srbije.

Podsetimo, naknadnom odlukom FSS-a, nakon žalbi subotičkog Spartaka DOO, Mašinac i Kolubara su igrali baraž za popunu elitnog ranga, a u prvom susretu slavile su Nišlijke u Lazarevcu rezultatom 3:0.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.