Mašinac bez trenera, ali i skoro celog tima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2022, 12:02

Mašinac bez trenera, ali i skoro celog tima

Zbog finansijskih problema Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša moraće da nađe novog trenera, a dodatno ih je pogodilo što su brojne igračice iz prošlosezonskog tima otišlo u druge klubove ili završilo igračke karije. Klub je, prema rečima Perice Krstića, predsednika Mašinca, u potrazi za trenerom, a ekipu će uz par iskusnih, činiti mlade nade ženskog fudbala.

Nakon povlačenja glavnog sponzora i ljudi iz Uprave kluba, novi predsednik je dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poznato lice Perica Krstić. Teška sezona je pred najtrofejnijim niškim kolektivom, a prvi tim je ostao i bez dosadašnjeg trenera Tamare Jovanović.

Naš plan nije bio da menjamo trenera, ali presudilo je neslaganje oko finansijskih uslova naše eventualne dalje saradnje. Naprosto, klub je u teškoj situaciji, ne smemo da unapred trošimo nešto što nemamo. Iz ovog perioda ne smemo izaći sa nekakvim novim repovima i dugovima, a moramo da mislimo i o igračicama, jer nam je prioritet da one budu finansijski ispoštovane. Zbog svega toga, u potrazi smo za novim trenerom, nadam se da ćemo početkom iduće nedelje moći da rešimo to pitanje - rekao je Krstić.

Što se igračkog kadra tiče, okosnica tima Milica Stanković je rešila da okonča igračku karijeru, Isidora Vučković je u otišla u tim šampiona Spartaka, a Tamara Marjanović i Jovana Ilić u Kragujevac. Ana Lilić se ranije povukla, a otišle su i sve Amerikanke koje su prošle sezone nosile zeleni dres.

Odlazak svih pomenutih igračica je veliki hendikep. Vratili smo Kristinu Krstić, koja bi uz Jovanu Veljković, naravno i reprezentativku Aleksandru Đorđević i još nekoliko devojaka, trebalo da bude okosnica novog sastava. Vratili smo i Kristinu Đorđević iz Leskovca, a doveli smo i neke vrlo perspektivne fudbalerke od kojih puno očekujemo u budućnosti, poput Stefi Ristevske iz Velesa, Nine Milenković iz Lavica, Đurđine Milosavljević iz vranjskog Dinama... Najvažnije je da održimo zdravu, porodičnu atmosferu, po kojoj je Mašinac, kroz svoju istoriju, bio prepoznatljiv - dodaje Krstić.

Početak nove sezone zakazan je za 20. avgust.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.