Masakr u školi u Brazilu

Izvor: RTS, 07.Apr.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u školi u Brazilu

Najmanje deset ljudi ubijeno, a 20 osoba je ranjeno u školi u Rio de Žaneiru. Ubica bivši učenik, koji je, pošto je počinio masakr, izvršio samoubistvo.

Pošto je ubio najmanje 10 osoba i ranio 20 u jednoj školi u Rio de Žaneiru, 24-godišnji mladić izvršio je samoubistvo, prenosi Rojters.

Brazilski Globo javlja da su sva ubijena i ranjena deca uzrasta između 11 i 14 godina, a da je najmanje jedna ranjena osoba u kritičnom stanju, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je pogođena metkom u glavu.

Međutim, Rekord TV, brazilska podružnica Si-En-Ena, tvrdi da među mrtvima i ranjenima ima i školskog osoblja.

Na fudbalskom igralištu pored škole improvizovana je terenska bolnica, gde se ranjenicima ukazuje prva pomoć. Deca u kritičnom stanju su prevezena u bolnice.

Ispred bolnice se okupilo nekoliko hiljada ljudi, među kojima mnogi i dalje iščekuju vesti o svojoj deci.

Policija je saopštila da je ubica bio naoružan sa dva pištolja kalibra 38. U školu je ušao sa rancem na leđima i rekao da treba da održi predavanje, posle čega je u jednoj učionici počeo nasumice da puca.

Napadač je ostavio pismo u kojem je najavio da će se ubiti, javlja Frans pres.

Pukovnik Ibis Pereira iz vojne policije u Riju izjavio je da incident nije u vezi sa bandama koje su gotovo svakodnevni uzročnik nasilnih ispada u tom gradu, i da uzrok nesreće nije poznat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.