Martać na čelu omladinske škole, Popaj u skauting službi niškog Radničkog

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2021, 21:24

Martać na čelu omladinske škole, Popaj u skauting službi niškog Radničkog

Fudbalski klub Radnički iz Niša jači je za dva nova lica - novi direktor omladinske škole je prekaljeni fudbalski radnik Miodrag Martać, a novi član skaut službe je nekadašnji najbolji strelac Superlige Miloš Stojanović Popaj.

Kao prevashodni cilj Martać je naveo privlačenje svih talenata sa jugoistoka Srbije u školu Radničkog.

Ideja je da centar takozvane „južne pruge“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bude ovde u našoj školi. To područje će biti u fokusu, ali naravno da ćemo širiti našu „mrežu“ i u ostalim delovima Srbije. Imam bogato iskustvo u ovom poslu. Naravno za to će trebati i puno ulaganja, a za to imam obećanje rukovodstva kluba - rekao je Martać na predstavljanju.

Martać iza sebe ima bogatu karijeru. Kao fudbaler je igrao za Bane, Trepču, Budućnost iz Podgorice i tursku Karšijaku, a 13 puta je igrao za olimpijsku

selekciju Jugoslavije. Kao trener je radio u Zemunu, Crvenoj zvezdi, Borcu iz Čačka, Slogi iz Kraljeva i Zeti. Bio je selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore do 21, 17 i 19 godina, a 2002. godine je bio asistent selektoru A tima naše zemlje. Bio je i organizator skaut službe Crvene zvezde 2008. i 2009. godine, a posao skauta je 2014. godine obavljao i u Fudbalskom savezu Srbije.

Novi član skaut službe Miloš Stojanović, popularni Popaj, kaže da će njegov zadatak biti da gleda što više po Srbiji u svim kategorijama i skautira igrače i za prvi tim i za omladinski pogon.

Ovaj deo Srbije predstavlja nepresušni izvor telenata, ali nećemo se ograničiti samo na njega, već ćemo pratiti situaciju u celoj zemlji. Radujem se saradnji sa Martaćem, Ivovićem i Stankovićem. U pitanju su odlični sportski radnici i verujem da ćemo naprviti dobre stvari ovde u Radničkom. Nas na leto čeka zahtevan prelazni rok i potrebno je da odmah prionemo poslu - rekao je Stojanović.

Stojanović iza sebe ima veliku igračku reputaciju i nekadašnji je napadač niškog kluba. Kao član Jagodine bio je prvi strelac Superlige Srbije 2013. godine, a iste godine je sa Jagodinom ostvario istorijski uspeh i osvojio Kup Srbije. Za Radnički Niš je igrao u sezoni 2004/2005, a dugo je nastupao u Aziji i bio je član Vuhana, Busana i Pataje. Prošle sezone je igrao za Zlatibor, a sada je igrač i predsednik kluba Timočanin iz rodnog Knjaževca.

Iz Radničkog poručuju da su poseban fokus stavili na poboljšanje infrastrukture na terenima koje koriste svi polaznici škole, kao i prvotimci kluba.

Klub je nedavno iz sopstvenih sredstava, postavio reflektore i osvetlio i pomoćni teren sa prirodnom travom, te je sada čitav kompleks spreman za održavanje trenažnih aktvnosti u večernjim časovima - kažu iz Radničkog.

Najavljuju i skori završetak radova na dve potpuno nove svlačionice za decu iz fudbalske škole sa kupatilima i tuš kabinama, kao i opremanje nove teretane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.