Marko Pantelić za Blic: Ponašamo se kao amateri

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Pantelić za "Blic": Ponašamo se kao amateri

Završen je još jedan neuspešan i bolan ciklus za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Evro za “orlove” ostaje samo san. Bivši golgeter nacionalnog tima, Marko Pantelić smatra da je reprezentacija morala i mogla više.

- Nažalost, naše reprezentacije opet neće biti na velikom takmičenju. Ogromna je šteta za srpski fudbal što ćemo posle Svetskog propustiti i Evropsko prvenstvo. Imali smo kvalitet da prođemo kvalifikacionu grupu. Zašto nismo uspeli? Bilo je tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo faktora koji su doveli do kraha - kaže Pantelić.

Daleko smo od fudbalske elite, a kao da se polako stvara i određeni kompleks. Od 2010. i trijumfa protiv Nemačke na Mundijalu, nismo uspeli da pobedimo vodeću selekciju.

- Ne mislim da se radi o kompleksu. Moju generaciju niko nije nadigrao i nismo gubili mečeve sa najjačim reprezentacijama. S druge strane, izlizana je fraza da danas svi igraju fudbal, ali zaista je tako. Više nema unapred dobijenih mečeva. Nije lako savladati Jermeniju ili Kazahstan. O najboljima da i ne govorimo. Kada ne uspete da se plasirate na treće uzastopno takmičenje onda se uvuče nesigurnost u ekipu i teško se nositi sa ogromnim pritiskom koji uvek prati našu selekciju.

Panta smatra da je potrebna veća podrška.

- Kao nacija moramo odlučno da stanemo iza nacionalnog tima i da samim tim podržimo sve ono što se dešava u samoj reprezentaciji i oko nje. Jednom za svagda moramo da počnemo da se ponašamo profesionlno. Pustimo ljude iz Saveza koji su odgovorni za sportska pitanja da rade svoj posao i poštujmo nihove odluke, a samim tim i selektora. Tek na kraju treba doneti sud o tome kako se radilo. Najlakše je kritikovati i menjati. Promene neki put mogu da donesu više štete nego koristi što se pokazalo kroz ove kvalifikacije.

Pantelić smatra da zlatne “orliće” treba postepeno uključivati u A tim.

- Oni moraju da dobiju šansu, ali tek u nekom budućem periodu. Imali smo primer nagle smene generacije u kvalifikacijama za SP u Brazilu i nismo uspeli. Zato mislim da reprezentaciju treba postepeno dopunjavati mladim i talentovanim igračima - zaključio je Pantelić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.