Maradona za rodjendan dobio bronzanu statuu

Izvor: Beta, 01.Nov.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona za rodjendan dobio bronzanu statuu

Argentinci su danas 58. rodjendan Dijega Maradone u Buenos Ajresu  obeležili otkrivanjem bronzane statue te fudbalske legende.Maradona je juče proslavio rodjendan, ali je otkrivanje statue odloženo za jedan dan zbog kiše."Skulpture se obično prave u čast mrtvih, a Dijego je živ. Morate izraziti poštovanje prema nekom dok je živ i svi bi trebalo da znaju da će ga njegov kraj uvek pamtiti", rekao je Alberto Peres, direktor Komisije istorijskog istraživanja La Paternal distrikta. Statua je kod stadiona Argentinos Juniorsa, kluba u kojem je Maradona počeo karijeru 1976. godine. Bronzana statua visoka 2,8 metara, postavljena je pored murala na kojem je Maradona prikazan u crvenom dresu Argentinos Juniorsa. Maradona nije prisustvovao ceremoniji otkrivanja statue. Dijego Maradona je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena: osvojio je Svetsko prvenstvo sa Argentinom 1986. godine, a četiri godine kasnije igrao u finalu Mundijala. Kao selektor, predvodio je državni tim od 2008. do 2010. godine.Igrao je za Boku Juniors, Barselonu, Sevilju, Napoli, sa kojim je osvojio dve šampionske titule u Italiji, i Njuels Bojs. Karijeru je završio 1997. godine u Boki.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA ČAST: Maradona za rođendan dobio statuu u Buenos Ajresu

Izvor: Kurir, 01.Nov.2018

Argentinci su danas 58. rođendan Dijega Maradone u Buenos Ajresu obeležili otkrivanjem bronzane statue te fudbalske legende.

Nastavak na Kurir...

Maradoni statua za rođendan

Izvor: Mondo, 01.Nov.2018

"Skulpture se prave u čast mrtvih, ali legende se poštuju za života", poručio je argentinski istoričar Alberto Perez...Argentinci su 58. rođendan Dijega Maradone u Buenos Ajresu obeležili otkrivanjem bronzane statue te fudbalske legende...Maradona je rođendan proslavio u utorak, ali je otkrivanje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.