Mandela, Čerčil, Linkoln... Blater?!

Izvor: RTS, 17.Apr.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandela, Čerčil, Linkoln... Blater?!

Sep Blater je dobio podršku Konfederacije Severne i Centralne Amerike, ali ne samo to, već su Švajcarca upoređivali sa Vinstonom Čerčilom, Abrahamom Linkolnom, pa čak i sa Isusom.
Većina članica Konfederacije Severne i Centralne Amerike (Konkakaf) podržala je Sepa Blatera u nameri da dobije novi mandat na predstojećim izborima za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Članstvo je poslalo poruku da ćemo nastaviti da podržavamo Blatera", rekao je predsednik Konkakafa Džefri Veb, a preneli su svetski mediji.
Na kongresu Konkakafa, deset članica je javno podržalo Blatera, a ovaj 79-godišnji Švajcarac je upoređivan sa velikim brojem istorijskih ličnost, poput Isusa, Nelsona Mandele i Vinstona Čerčila.
Prvi čovek Fudbalskog saveza Dominikanske Republike Oziris Guzman uporedio je Blatera sa Isusom, Abrahamom Linkolnom i Martinom Luterom Kingom.
Fudbalski savez Trinidada i Tobaga nazvao je Blatera "ocem fudbala".
Javnu podršku Blateru pružili su još Jamajka, Haiti, Kuba, Panama, Sent Vinsent, Portoriko i Turks i Kajkos.
Protivkandidati Blateru, na izborima koji će se održati 30. maja u Cirihu, biće Luis Figo, Mihael van Prag i jordanski princ Ali bin el Husein.
Blater je na čelu Fife od 1998. godine, a u maju će pokušati da obezbedi peti mandat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kakvi hvalospevi: Fudbalski čelnici veličali Blatera, upoređivali ga sa Isusom!

Izvor: Blic, 17.Apr.2015

Većina članica Konfederacije severne i centralne Amerike (Konkakaf) podržala je Sepa Blatera u nameri da dobije novi mandat na predstojećim izborima za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Ali, neki njihovi predstavnici obrazložili su takav stav na prilično neuobičajen način..."Članstvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.