Izvor: Piplmetar.rs, 01.Jun.2023, 06:31

Majstori Lige Evrope

Autor: Aleksandar Obrenović

četvrtak 01.06.2023.

00:03

Izvor: Sportske.net


Penali su na kraju odlučivali, Sevilja je ponovo osvojila Ligu Evrope!
Posle 90 minuta je bilo 1:1, baš kao i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << produžetaka u kojima se najmanje igrao fudbal. Posle penala – 4:1!

Dosta tenzično prvo poluvreme, u prvih deset minuta nismo videli dobre akcije niti prilike, ali onda jedna dobra za Romu, Čelik je došao u situaciju da postigne gol sa oko 10-ak metara udaljenosti, ali je šutirao pravo u Bona. 
Sevilja nije pretila u prvih pola sata, recimo i to da su fudbaleri Rome uglavnom bili iza lopte, pa smo čekali na neku ozbiljnu šansu sve do 35. minuta.
Upravo tada smo videli jedini gol u prvom poluvremenu, Rakitić je izgubio loptu na sredini terena, Mansini je poslao fantastičnu loptu ka Dibali, a Argentinac ne greši – 1:0!
Sevilja je imala veliku šansu da izjednači preko Rakitića koji je šutirao sa oko 20-25 metara od gola, ali je pogodio samo stativu. 
Početak drugog poluvremena je više prijao fudbalerima Sevilje koji su stigli do izjednačenja u 55. minutu utakmice. Nije izgledalo da će biti toliko ozbiljno, ali kada je Hesus Navas uputio centaršut, sve se promenilo, Mansini je od junaka postao tragičar, smestio je loptu u svoju mrežu za 1:1.
Velika šansa posle prekida za Romu u 66. minutu, tada je Ibanjez mogao bolje da zahvati loptu, tamo je bio i Abraham, na kraju su fudbaleri Sevilje nekako uspeli da uklone opasnost. 
U 75. minutu Entoni Tejlor pokazuje na belu tačku nakon što je Okampos kao pokošen pao u kaznenom prostoru, ali je nakon gledanja snimka preinačio svoju odluku. 
Prilično sporna situacija desila se u 81. minutu kada je Nemanja Matić centrirao i pogodio u ruku Fernanda, ali je sudija Tejlor istakao da je ona bila uz delo, iako se na snimku videlo drugačije. 
Roma je imala još jednu odličnu šansu kada je Pelegrini proigrao Belotija, loše je zahvatio loptu, ali je Bono odbranio, a sudija Tejlor nije pokazao ka korneru.
Italijani su imali i sreće na samom kraju utakmice kada je Suso šutirao, a Patrisio samo odbio loptu, opasnost je trajala par minuta, a ubrzo je usledio i kraj 90 minuta.
Ništa vredno pomena se nije dešavalo u prvih 15 minuta, a drugih 15 je počelo udarcem Gudelja koji je završio pored gola. Prekidi su bili česti, šansi nije ni bilo… Čak deset minuta je sudija produžio drugi produžetak. Murinjo je imao i sukob sa protivničkom klupom, možda je igrao i svoje psihološke igrice pred penale. 
Prilično je neverovatno i kako je sve izmicalo kontroli, najmanje se igrao fudbal, ali čak i iz takvih okolnosti Smoling je pogodio prečku u poslednjem minutu nadoknade produžetka.
Šteta je što Nemanja Matić i Nemanja Gudelj nisu stigli do penala, obojica su izašli u samom finišu zbog povreda. 
Penali: 
1. serija: Okampos pogađa; Kristante izuzetno snažno za 1:1!
2. serija: Odličan Lamela; Bono brani udarac Mansiniju!
3. serija

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

PENALI DONELI SEVILJI TROFEJ LIGE EVROPE! Španski tim ostaje perfektan, u sedam finala, sedam pobeda! VIDEO

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Jun.2023

Sevilja osvojila Ligu Evrope! Penali su na kraju odlučivali, Sevilja je ponovo osvojila Ligu Evrope! Posle 90 minuta je bilo 1:1, baš kao i posle produžetaka u kojima se najmanje igrao fudbal. Posle penala – 4:1! Dosta tenzično prvo poluvreme, u prvih deset minuta nismo videli dobre akcije niti...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.