Mačva dobila predsednika i to nije Mačvan

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 17:19

Mačva dobila predsednika i to nije Mačvan

Fudbalski klub Mačva imenovao je Filipa Pejovića na mesto novog predsednika.

Spekulisalo se u poslednje vreme da ta pozicija sleduje Milanu Mačvanu, dok se navodilo da bi baš Pejović trebalo da bude dobije neko drugo mesto u upravi.

Ipak, na kraju je Pejoviću pripala ta funkcija ispred nekadašnjeg košarkaša i srpskog reprezentativca.

"Ništa u životu ne događa se slučajno. Što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više vremena provodio u Mačvi rasla je ambicija da stanem na njeno čelo. Prošle godine je postalo evidentno da klub prestaje da funkcioniše kako treba i da je došao do toga da nije u stanju da izmiruje osnovne finansijske obaveze, a to je sa sobom povuklo i ostale probleme. Kroz razgovore sa prijateljima i saigračima, budućim saradnicima Milošem Adamovićem, Igorom Ristivojevićem i Ivanom Obrovcem osmislili smo ambiciozan plan koji paralelno predviđa sanaciju trenutnog stanja i otvara puteve modernizacije i jačanja kluba. Gradski čelnici prepoznali su vrednost projekta i dali nam punu podršku, što je sve legalizovala Skupština. Dugujem zahvalnost svima koji su mi ukazali poverenje i obećavam da ću sa saradnicima dati sve od sebe da Mačve uskoro ponovo postane klub za ponos", rekao je Pejović, a preneo "Sportski žurnal".

Mačva je u ovom trenutku na osmom mestu Prve lige Srbije, pa je cilj nove uprave što pre da vrati klub u elitu.

Podsetimo, osim ovoga Mačvan se nedavno našao i u žiži javnosti nakon izjave Ostoje Mijailovića, aktuelnog predsednika KK Partizan, da nekadašnji član tog kluba duguje crno-belima 30.000 evra.

Mijailović se pozivao na presudu Međunarodnog suda u Lozani, a Mačvan demnatovao te navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.