MOK najavio istragu protiv potpredsednika FIFA

Izvor: Beta, 30.Nov.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK najavio istragu protiv potpredsednika FIFA

CIRIH, 30. novembra 2010. (Beta-AP) - Medjunarodni olimpijski komitet najavio je u utorak da će pokrenuti istragu protiv potpredsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ise Hajatua zbog sumnje da je korumpiran.

MOK navodi da će istražiti da li je Hajtu tajno uzeo novac od marketinške agencije ISL koja je svojevremeno radila za FIFA.

Hajatu, član MOK-a i predsednik Afričke fudbalske federacije, navodno je 1995. godine uzeo 100.000 francuskih franaka, a o tome je nedavno bilo reči i u dokumentarnom filmu Bi-Bi-Sija.

U dokumentarcu Bi-Bi-Sija navodi se da su Hajatu i još dva člana Izvršnog odbora FIFA, uzeli novac kako bi podržali kandidature nekih zemalja za organizaciju Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK-a pokrenuo istragu protiv potpredsednika FIFA

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Nov.2010

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) najavio je da će pokrenuti istragu protiv potpredsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ise Hajatua zbog sumnje da je korumpiran.. MOK navodi da će istražiti da li je Hajatu tajno uzeo novac od marketinške agencije ISL koja je svojevremeno radila za FIFA.. Hajatu,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Istraga protiv potpredsednika FIFA

Izvor: RTS, 30.Nov.2010

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) najavio je da će pokrenuti istragu protiv potpredsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ise Hajatua zbog sumnje da je korumpiran. ..MOK navodi da će istražiti da li je Hajtu tajno uzeo novac od marketinške agencije ISL koja je svojevremeno radila za FIFA...Hajatu,...

Nastavak na RTS...

Afrikanci negiraju optužbe za mito

Izvor: B92, 30.Nov.2010

Afrička fudbalska konfederacija negirala je tvrdnje britanskog javnog servisa da je predsednik te organizacije primao mito od bivšeg marketinškog partnera FIFA. ..CAF je saopštio da predsednik te organizacije Isa Hajatu, koji je i član izvršnog komiteta Svetske fudbalske federacije, jeste primio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.