Luković: Preuzimam odgovornost za poraz

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 22:29

Luković: Preuzimam odgovornost za poraz

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković preuzeo je odgovornost za poraz od Slovenije na startu EP, koje se igra u Mađarskoj.

Slovenija je pobedila Lukovićeve izabranike 4:2 u prvom meču B grupe, a selektor ne beži od odgovornosti.

"Ja kao selektor preuzimam odgovornost za poraz. Rezultat svakako nikome ne prija. Činjenica je da nismo dobro otvorili utakmicu u prvih 15 minuta, relativno brzo smo primili dva gola i posle toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dosta teško da se ekipa vrati u meč. Na ovom nivou takmičenja potrebna je veća koncentracija. Imali smo problema u tranziciji i tako smo i primili dva gola. Drugo poluvreme je bilo dosta kvalitetnije, falilo je više koncentracije u završnici akcija pa da rezultat ode u drugom smeru", istakao je Luković, a preneo sajt FSS.

Luković najavljuje bolju igru protiv Italije u nedelju.



"Uradićemo detaljnu analizu i pokušati da mnogo bolje pripremimo utakmicu protiv Italije. Momcima nemam šta da zamerim, idemo dalje, ali očigledno nekim težim putem nego što smo očekivali",
zaključio je Luković.

Andrej Petrović, strelac drugog gola za Srbiju, zna šta je presudilo.

"Teško je izneti bilo kakve utiske posle ovakve utakmice. Pristup je bio maksimalno ozbiljan, ali smo napravili neke individualne greške koje ne bi smele da nam se dešavaju na ovako važnom takmičenju. Tako smo i primili prva dva gola, posle i treći i bilo je jako teško da se vratimo u drugom poluvremenu. Izvukli smo maksimum, izašli gore visoko, dali dva gola, ali je bilo suviše kasno za neki veći preokret", rekao je Petrović.

Petrović je postigao verovatno najlepši gol na meču.

"Dao sam lep gol, ali sve to pada u zaborav jer nismo uspeli da osvojimo bodove. Glave gore, pokušaćemo protiv Italije i Španije da popravimo utisak. Ništa nije gotovo", završio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.