Luka Modrić novi kapiten Hrvatske

Izvor: RTS, 29.Avg.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Modrić novi kapiten Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić.

"Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić, prenosi Hina.
Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija Srne, prvi put je kapiten Hrvatske bio u proleće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2015. godine na gostovanju u Azerbejdžanu.
Fudbaleri Hrvatske 5. septembra u Zagrebu igraju prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a protivnik će im biti Turska.
"Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Evropskom prvenstvu i da da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspešno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju", rekao je Čačić.
Pored Hrvatske i Turske, u Grupi I su još i Island, Ukrajina, Finska i Kosovo.
"Naša grupa je najjača, sa četiri reprezentacije koje su bile na Evropskom prvenstvu, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinićemo sve da je opravdamo", rekao je selektor Hrvatske.
Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvezda, uključujući i Ardu Turana.
"Turska sigurno želi da ide na SP, ali ne bih ulazio u izbor kolege Fatiha Terima za ovu utakmicu. Siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro uđe u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", rekao je Čačić.
U redove reprezentacije Hrvatske vraća se fudbaler Liverpula Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.
"O njemu je mnogo napisano u poslednjih šest meseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti selektor neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitet da bude s nama", rekao je Čačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Luka Modrić novi kapiten Hrvatske

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2016

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je danas da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić..."Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić, prenosi Hina...Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.