Luka Modrić ispisuje istoriju Real Madrida

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 18:19

Luka Modrić ispisuje istoriju Real Madrida

Kapitan hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić do kraja sezone bi trebalo da postane drugi najstariji fudbaler u istoriji Real Madrida.

Ispred Modrića su trenutno trojica igrača koja su nosila dres "kraljevskog kluba" u dobi starijoj od njegove, prenela je HINA.

Golman Jiži Dudek je poslednji put među stativama stajao sa 38 godina i 56 dana u prvenstvenoj utakmici sa Almerijom u januaru 2011. godine

Pako Bujo, takođe golman, imao je 38 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 63 dana kada je čuvao Realovu mrežu protiv Albasetea u martu 1996. godine.

Modrić bi na proleće, ne bude li imao problema sa povredama, trebalo da nadmaši obojicu.

Ispred njega bi tako ostao samo napadač Ferenc Puškaš koji je sa 39 godina i 36 dana zaigrao u španskom kupu 1966. godine.

Modrić, kome ugovor ističe 30. juna 2024., morao bi da produži ugovor na godinu dana kako bi prestigao Puškaša i postao najstariji igrač u istoriji kluba.

Real, 14 puta prvak Europe, doveo je Modrića u avgustu 2012. iz londonskog Totenhama.

Hrvatski vezista je od tada odigrao 492 utakmice i postigao 37 golova za madridsku ekipu. Osvojio je pritom 23 titule od čega pet Liga šampiona.

Niti jedan vezni igrač, što je pozicija na kojoj se u proseku najviše trči, nije dosad igrao za Real Madrid u 38. godini života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Modrić piše istoriju Reala: Hrvat blizu novog rekorda

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Sep.2023, 11:50

Hrvat je do sada, za Madriđane nastupio na 492 utakmice, uz 37 postignutih golova, ali i neverovatne 23 osvojene titule, od čega pet pehara Lige šampiona Hrvatski fudbaler Luka Modrić sasvim izvesno će ući u istoriju madridskog Reala, po još jednom parametru. Naime, Modrić bi do kraja tekuće...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.