Ludo leto

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludo leto

Najveći deo Evrope završio je napornu fudbalsku sezonu, i vreme je došlo za zaslužen, ali po pravilu kratkotrajan odmor. To važi za sve, osim za operativce klubova i radnika u sportskom sektoru, jer se početak najvećeg dela njihovog posla podudara sa početkom prelaznog roka.

Pijaca je otvorena. Treba popuniti rupe u ekipi, dovesti konkurentnija pojačanja i odobrovoljiti navijače. Nova sezona je već tu, iza ugla, i dobro odrađena letnja pauza je tas na vagi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlučuje o uspehu i neuspehu.

U periodu ispred nas, najveći evropski klubovi dodvoravaće se i u svoje redove pokušaće da dovedu i neke od najvećih svetskih zvezda...

Eden Azard

Ovaj 21-godišnji Belgijanac je imao još jednu sjajnu sezonu u Francuskoj, gde je sa 20 golova i 15 asistencija, drugi put u nizu, dobio nagradu za najboljeg fudbalera ondašnje prve lige. U svojoj, po svoj prilici, poslednjoj utakmici u dresu Lila postigao je het-trik protiv Nansija. Sada nedorečenim i dvosmislenim izjavama izluđuje javnost koja se pita gde će talentovani igrač nastaviti karijeru. Najverovatnije, to će biti Mančester, pitanje je samo koji...

Azardova cena procenjuje se na oko 45 miliona evra.

Nejmar

Čudesni Nejmar proglašen je najboljim fudbalerom Južne Amerike u decembru. Odveo je Santos do finala klupskog Svetskog prvenstva, gde su, kao što je poznato, poraženi od Barselone dosta ubedljivo i podjednako lako. Nejmara mnogi smatraju najtalentovanijim fudbalerom današnjice, a smatra se da bi on lično više voleo da karijeru nastavi u Barseloni, umesto u Realu koji ga podjednako želi.

Nejmarova cena takođe se kreće oko 45 miliona evra.

Luis Suarez

Liverpul neće igrati Ligu šampiona, a Urugvajski napadač iza sebe ima sezonu ispunjenu brojnim nefudbalskim stvarima koje su poljuljale njegov ugled. Odlazak je prirodan potez, za mnoge gotovo izvestan već u ovom trenutku. Suarez retko gde u Engleskoj može da očekuje topao prijem, tako da je najizgledniji odlazak sa Ostrva. Inter je najzainteresovaniji za Suareza, a ravnodušan nije ni PSŽ.

Cena Luisa Suareza je 30 miliona evra.

Robin Van Persi

Holanđanin je ove sezone postigao 37 golova za prilično prozaični Arsenal, sa kojim još nije produžio saradnju. Ugovor ga veže na Emirejtsu još godinu dana, „tobdžije" čine sve kako bi kapiten ekipe stavio paraf na produžetak saradnje. To se svakim danom čini sve manje verovatnim, pa je veoma verovatno da će 28-godišnji napadač karijeru nastaviti u jednoj od mnogobrojnih ekipa koje žele da ga dovedu. Pre svih, ovde se misli na Juventus, Real Madrid, Mančester siti...

Van Persijeva cena je nešto više od 30 miliona evra.

Kaka

Nekada je bio najbolji na planeti. Sputan povredama, više nije ni blizu forme iz najboljih godina u Milanu, ali Brazilski fudbaler tvrdi da nije rekao sve što je imao kada je igračka karijera u pitanju, i sudeći prema interesovanju pojedinih klubova, mnogi se sa tim i slažu. Kaka će pokušati da vrati sebe u život u dresu Malage ili Pari Sen Žermena, klubova koji ga jako žele, a i mogu finansijski da ga isprate. Parižani su već ponudili 25 miliona evra.

Inače, cena ovog fudlaera procenjuje se na oko 5 miliona evra manje od te sume.

Fernando Tores

Svima je poznata agonija koju El Ninjo prolazi od trenutka kada je obukao Čelsijev dres. Preko noći je od jednog od najpoštovanijih fudbalera planete postao predmet šala i podsmeha. U finalu Lige šampiona meč je počeo na klupi, a nije bio ni među izvođačima jedanaesteraca, što ga je sve skupa jako pogodilo. Vrlo je verovatno da je to bio poslednji put da vidimo Toresa u plavom dresu tima sa Stamford Bridža.

Toresova cena je 25 miliona evra.

Geret Bejl

Velšanin je još pre nekoliko sedmica istakao da će, ukoliko njegov Totenhem ne izbori učešće u Ligi šampiona naredne godine, morati da razmisli o svom statusu u londonskom klubu. Rednap će učiniti sve da ga zadrži, kao i Luku Modrića, ali pitanje je da li će uspeti da odole naletima zaista velikog broja evropskih klubova koji ih žele u svojim redovima. Barselona se spominje kao najverovatnija destinacija Gereta Bejla, dok iz senke vrebaju Real i uvek prisutni Mančester siti.

Bejlova cena je oko 45 miliona evra.

Radamel Falkao

Fenomenlani Kolumbijac je sigurno najtražniji napadač na Starom kontinentu. Briljirao je u Portu, sve to isto samo na višem nivou uradio je i u svojoj prvoj sezoni u Španiji, i sada je pred čelnicima Atletiko Madrida jako težak zadatak - zadržati ga na Visente Kalderonu. Roman Abramovič želi da ga dovede u London, kao i Žoze Murinjo u Real. Falkao je davao izjave kako je „njegova budućnost vezana samo i isključivo za Atletiko", ali pitanje je koliko će se ta priča održati.

Cena Radamela Falkaa je 40 miliona evra.

Karlos Tevez

Iako se vratio u sastav Mančester sitija, nikoga ne bi smelo da iznenadi ukoliko se ćudljivi Argentinac ponovo nameri na odlazak. Gomilanje napadača u ekipi šampiona Engleske nikome ne ide u korist, i sasvim je jasno da će neko morati da ode. Problematičnog, ali jako kvalitetnog Argentinca u svojim redovima bi želeli da vide Inter, Juventus i Malaga.

Tevezova cena ne prelazi 30 miliona evra.

Edinson Kavani

Kavani je impresionirao ove sezone igrajući za Napoli, posebno u mečevima protiv Čelsija i Mančester sitija. Njegova cena i ugled drastično su skočili, i biće pravi izazov za Napolitance da zadrže Urugvajca na jugu Italije još najmanje godinu dana. Upravo malopre pomenute premijerligaške ekipe najviše i žele Kavanija u svojim redovima.

Edinson Kavani procenjuje se na 35 miliona evra.

Fernando Ljorente

Napadač je bio ključni šraf Atletikove šetnje do finala Lige Evrope, pa Baske čeka leto ispunjeno ponudama za visokog fudbalera. Dobro odigrano Evropsko prvenstvo može dodatno povećati njegovu cenu, i verovatno je to ono što će čekati u ovom klubu. Ljorentea već jako dugo želi Barselona, koja bi zaista imala najviše koristi od dolaska igrača ovakvog tipa.

Njegova cena je 30 miliona evra.

Luka Modrić

Omaleni Hrvat je verovatno najtražniji vezista Premijer lige već dugo, i čini se da je konačno došao trenutak i da napusti Vajt Hart Lejn. Zov Lige šampiona može da bude izuzetno jak, i u tom pravcu će se Modrić i voditi. Junajted i Aleks Ferguson već dugo žele hrvatskog reprezentativca, pa mediji u Engleskoj smatraju da, za sada, jedino što stoji na putu realizacije ovog transfera jeste cena.

Luku Modrića kompetentni izvori procenjuju na 35 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.