Loši nagoveštaji  iz UEFA, evropski fudbal se do daljnjeg seli iz Srbije kao početkom devedesetih?!

Izvor: Sportske.net, 06.Avg.2020, 10:25

Loši nagoveštaji iz UEFA, evropski fudbal se do daljnjeg seli iz Srbije kao početkom devedesetih?!

Oni malo stariji ljubitelji fudbala dobro pamte to vreme... Ali, čak i u takvim uslovima bilo je i istorijskih uspeha.

Dok čekaju žreb koji je na programu u nedelju i ponedeljak za početak kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, naši najbolji klubovi suočavaju se sa novim potencijalnim problemom!

Naime, kako prenosi ''Žurnal'', a prema još uvek nezvaničnim informacijama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << UEFA, Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i TSC će utakmice kao domaćini u kvalifikacijama igrati na neutralnom terenu na Kipru!

Razlog, - još uvek nepovoljna epidemiološka situacija u našoj zemlji.

Za sada bi se to odnosilo samo na prva dva kola kvalifikacija, a ako se situacija bitnije ne promeni, sve bi bilo prolongirano do kraja kvalifikacija.

Ovo bi svakako bio veliki hendikep za naše klubove, pogotovo što tokom kvalifikacija nema revanša, već u svakoj rundi odluka pada u jednoj utakmici.

Ipak, ovo nije novost kada su srpski klubovi u pitanju, sećamo se i početka devedesetih kada su zbog ratnih dešavanja i sankcija košarkaši Partizana igrali kao domaćini u Fuenlabradi i - postali prvaci Evrope. Takođe i Zvezdini i Partizanovi fudbaleri su u to vreme kao domaćini u evropskim takmičenjima igrali u inostranstvu...

Ovoga puta odluka UEFA bi se odnosila na klubove iz Srbije, BiH, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije, svi oni bi kao domaćini igrali na Kipru, a Kiprani su u UEFA već poslali garancije u vezi potencijalne organizacije tih mečeva.

Čeka se potvrda...

-
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Problemi za klubove: Kvalifikacije za Evropu obavijene velom tajne

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2020

Sve je moguće, rekli su danas iz N/FS BiH komentarišući najavu da bi bh. klubovi svoje evropske utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope mogli igrati na neutralnom terenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.