Ljupkova fotografija montaža?

Izvor: B92, 10.Apr.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljupkova fotografija montaža?

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je da je fotografija trenera Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom najverovatnije fotomontaža.

Klub je, takođe, najavio da će do sledećeg utorka biti poznati rezultati detaljne analize veštaka.

Na pomenutoj fotografiji Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku, a slika je navodno nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Ranije tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana, Petrović, trener šampionskog tima Crvene zvezde iz Barija 1991, odustao je od angažmana u Sarajevu, uz obrazloženje da je izložen velikom pritisku.

Poštovani navijači i simpatizeri fudbalskog kluba Sarajevo, ovim putem želimo da vas informišemo da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog veštaka Edina Kundalića možemo da kažemo da je objavljena sporna fotografija gospodina Petrovića fotomontaža”, navodi se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici sarajevskog kluba.

Dalje se navodi da fotografija nema pozadinske podatke fajla koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte, greške u kompjuterskoj slici, koji upućuju na verovatnoću da se radi o digitalnoj montaži.

Fudbalski klub Sarajevo najavio je da će, ukoliko se potvrdi da se radi o digitalnoj montaži, podneti odgovarajuće prijave nadležnim organima i zahteve za nadoknadu štete. Takođe, Sarajevo je najavilo da će svim medijima koji su bez provere objavili fotografiju i učestvovali u “sramnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada”, otkazati saradnju, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.