Liverpul dobio odobrenje za stadion

Izvor: B92, 06.Maj.2008, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul dobio odobrenje za stadion



Gradska skupština Liverpula odobrila je fudbalskom klubu Liverpul izgradnju novog stadiona, koji će zameniti Enfild, na kojem klub igra još od 1892. godine. Stadion koji će primati 60 hiljada gledalaca prvobitno je odobren 2004. godine, a od tada prošao je kroz dve revizije, kojima su obuhvaćeni bolji propratni objekti za zabavu gledalaca. Na tlu na kojem se danas nalazi Enfild biće parking, hotel i sportski centar.

Novi stadion će se nalaziti u Stenli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parku, između današnjeg Liverpulovog stadiona i Evertonovog Gudisona.

Početak izgradnje novog stadiona je još uvek neizvestan, zbog loših odnosa između dva vlasnika kluba – Toma Hiksa i Džordža Džileta.

Istovremeno se Everton suočio sa problemima oko izgradnje stadiona, jer je grupa građana iz kvarta Kirkbi, gde bi trebalo da bude smešten novi stadion "Karamela" izrazila zabrinutost da su planovi "preambiciozni za taj deo grada".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.