Lista kandidata: Zlatnu loptu osvaja...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista kandidata: Zlatnu loptu osvaja...

Zna se ko je prvi i najveći favorit za prestižnu nagradu

Titulu brani Lionel Mesi, tradicionalno mu je najveći konkurent, ove godine verovatno i prvi favorit, za zvanje najboljeg igrača sveta Kristajano Ronaldo. Tim pre što je Portugalac u maju osvojio klupsku, a u julu reprezentativnu titulu prvaka Evrope, što je velika prednost za dobijanje Zlatne lopte.

Tu nagradu tradicionalno dodeljuje FIFA, u saradnji sa francuskim časopisom Frans fudbal >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , koji je počev od ponedeljka jutro počeo da izbacuje imena nominovanih za priznanje koje će biti dodeljeno u Cirihu, 9. januara.

Najpre su u etar puštena sledeća imena: Serhio Kun Aguero (Mančester Siti), Pjer Emerik Obamejan (Borusija Dortmund), Đanluiđi Bufon (Juventus), Geret Bejl (Real Madrid) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

Kasnije se uredništvo specijalizovanog časopisa oglasilo sa još pet kandidata. U pitanju su: Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Dijego Godin (Atletiko Madrid), Paulo Dibala (Juventus), Gonzalo Iguain (Juventus) i Kevin de Brujne (Mančester Siti).

Novih pet kandidata su: Robert Levandovski (Bajern Minhen), Zlatan Ibrahimović (Mančester junajted), Andres Inijesta (Barselona), Toni Kros (Real Madird) i Koke (Atletiko Madrid).

Jasno je da na ovaj način Frans fudbal pokušava da održi tenziju među ljubiteljima fudbala, tim pre što nema pravila po kojima je izbacivao imena fudbalera - jer da je po alfabetu onda, na primer, Ronaldovo prezime ne bi moglo sa Aguerovim - pa će tek u toku dana, zaključno sa 17.45 objaviti ostalih 20 kandidata, među kojima će biti sigurno i ubitačni Barselonin triling Lionel Mesi, Luis Suarez i Nejmar.

Nagrada „Frans fudbal“ dodeljivala se u periodu od 1956. do 2009. posle čega je pao dogovor da se ona najboljem igraču sveta uručuje u saradnji sa FIFA (Svetska fudbalska federacija). Njeni pobednici u tom periodu bili su Lionel Mesi (2010, 2011, 2012, 2015) i Kristijano Ronaldo (2013, 2014).

I Argentinac (2009) i Portugalac (2008) imaju po još jednu Zlatnu loptu koju im dodeljuje FIFA.

Neko će uvećati kolekciju.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ima li Ronaldo pravog rivala za Zlatnu loptu? Tu je pola Reala, jedan Englez, igrač od 100.000.000, Điđi Bufon...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016

Frans Fudbal objavio kompletan spisak od 30 kandidata za prestižno priznanje..Celodnevni marketinški trik ili u očima većine bespotrebno maltretiranje svekolike javnosti kojoj bi svakako bilo draže da je Frans fudbal odmah objavio spisak od 30 kandidata za Zlatnu loptu, odnosno možda i najprestižnije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.