Izvor: Piplmetar.rs, 07.Dec.2023, 02:30

Legenda ima reč, ako Nagelsman podbaci u martu, možda dobije otkaz pre EP?!

Nekadašnji fudbalski nemački reprezentativac Ditmar Haman rekao je da Nemačka mora da reši ogromne probleme pre nego što počne takmičenje na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin narednog leta.
Prvu utakmicu na turniru Nemačka će igrati protiv Škotske 14. juna u Minhenu, a u Grupi A su još Mađarska i Švajcarska.
Haman, koji je svojevremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << za osam godina odigrao 59 utakmica za reprezentaciju Nemačke, podsetio je na loše rezultate.
„Na poslednja dva Svetska prvenstva izbačeni smo u prvoj rundi. Imamo ogromne probleme. Verovatno smo ove godine izgubili više utakmica nego što smo pobedili. Izgubili smo od Poljske, izgubili smo od Belgije, pre nekoliko nedelja pobedio nas je drugi tim Turske, a onda smo izgubili od Austrije. Imamo ogromne probleme“, rekao je Haman za Bi-Bi-Si (BBC).
Po odlasku selektora Hansija Flika, ekipu je u septembru preuzeo 34-godišnji Julijan Nagelsman i postao drugi najmlađi selektor državnog tima. Njegov ugovor ističe po završetku Evropskog prvenstva.
„Pitanje je šta ćemo uradili pod Nagelsmanom, mislim da je pitanje i da li će on predvoditi ekipu na Evropskom prvenstvu. Imamo dve utakmice u martu, igramo protiv Holandije i Francuske i ako obe izgubimo, mislim da ne možete da idete na turnir sa selektorom koji je izgubio poslednje četiri utakmice“, rekao je Haman.
„Moramo da pokušamo da unesemo malo optimizma. Trenutno su ljudi siti reprezentacije zbog igara i rezultata. U ovom trenutku je mnogo pitanja“, dodao je bivši fudbaler Liverpula.
Upitan ko bi mogao da zameni Nagelsmana, Haman je odgovorio: „Nemam pojma“.
„Rudi Feler je predvodio ekipu u jednoj utakmici protiv Francuske i to je verovatno bila jedina pristojna utakmica koju smo odigrali u poslednjih 12-18 meseci. Neko će preuzeti. Mislim da bi (Luj) Van Gal bio spreman na to, m


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.