Izvor: Politika, 14.Avg.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović u glavnoj ulozi

U prijateljskoj utakmici u Jagodini naša mlada fudbalska reprezentacija potvrdila da spremna ulazi u odlučujuće kvalifikacione ispite: Srbija – Moldavija 2:0 (2:0). – Strelci Lazović u 13. i Mudrinski u 36. minutu

Jagodina –Jagodinci su uživali u dobroj igri, a očekivanja su da nas i večeras na našem najvećem stadionu očekuje dobar fudbal. Mlada reprezentacija, koju u septembru očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << glavni ispiti na putu ka Izraelu, gde će se iduće godine održati Evropsko prvenstvo, najpre sa Danskom a potom i Makedonijom,  demonstrirala je igru za najveću ocenu. Bilo je i golova i lepih akcija i majstorskih driblinga. Bilo je svega onog za čim žudi naša publika, pa se neodoljivo stekao utisak da ovi golobradi mladići, koji su odavno zakoračili na glavnu fudbalsku scenu, mogu, da se već u ovom trenutku, stave na raspolaganje svojoj zemlji i u glavnim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Zašto da ne?

Srbija je u prvom delu bila pravi gospodar na terenu. Kontrolisala je svaki pedalj zelenog tepiha, a već u 13. minutu najavila lepršavu igru. Bila je to akcija iz udžbenika. Najpre je Mladenović sjajno povukao loptu po levoj strani, odakle je na startu gostima pretila najveća opasnost, potom, nesebično dodao loptu do Malbašića igrača nemačkog Hofenhajma. Usledio je strašan udarac levom nogom iskosa sa leve strane, lopta je najpre pogodila i uzdrmala stativu došla na drugu stranu terena gde je bio opasni Lazović - usledio je šut iz prve pravo u nebranjenu mrežu nemoćnog Rusua: Srbija – Moldavija 1:0.

Selektorova zamisao je bila da njegovi igrači imaju što više loptu u svom posedu, da napadaju protivnika svim raspoloživim sredstvima, kopirajući na najbolji način najveće evropske timove. Nemajući kud Moldavci, koji u ovoj reprezentaciji imaju i dvojicu igrača koji su već igrali za A tim, Georgijeva i Keptina, su se nakon dobrog početka, uglavnom opredelili za čuvanje gola pa je njihova odbrana bila na stalnom iskušenju, tek u povremenim protivudarima gosti su ličili na ozbiljnu ekipu.

Mladi Krstičić je u 23. minutu sjajno proigrao Despotovića, napadača Spartaka, ali završni udarac je bio veoma slab pa je golman Rusu mogao da odahne. Srbija je u tom delu igre imala potpunu inicijativu, baš onakvu kakvu je želeo selektor Janković. Ređale su se šanse našeg tima iz časa u čas pa je u 27. minutu idealnu priliku imao Lazović, novi Zvezdin vođa, ali, jednostavno gol ga nije hteo.

Lazović je sjajno ušao u meč, bio je veoma raspoložen u prvom delu utakmice a u 36. minutu nakon sjajne akcije sa Despotovićem, najpre je prevario svog čuvara potom majstorski dodao loptu do Mudrinskog, domaćeg igrača koji iz prve šutira i neodbranjivim udarcem ponovo primorava Rusua na novu kapitulaciju: Srbija . Moldavija 2:0.

Igra naše mlade reprezentacije posebno iz prvog dela deluje potpuno ohrabrujuće pa se stekao neodoljiv utisak da Srbija ne treba da brine za budućnost. Opšti je utisak da se i ova mlada reprezentacija ne bi obrukala u predstojećim kvalifikacijama, jer selektor Janković je majstorski definisao ekipu, svakom igraču dodelio pravu ulogu u timu, pojedincima, poput Darka Lazovića, mnogo bolju i konkretniju ulogu nego što ima u Crvenoj zvezdi. Jednostavno, Srbija je sigurnim koracima privela kraju borbu u kojoj je postojao samo jedan tim. Ali, već 7. septembra u Alborgu očekuje je mnogo značajniji ispit, meč posle koga bi Srbija i definitivno mogla da rezerviše kartu za Izrael.

Stadion: Gradski. Gledalaca: 500. Sudija: Boško Jovanetić (Srbija). Žuti kartoni: Georgijev,Javorči (Moldavija), Mladenović (Srbija). Strelci: Lazović u 13. i Mudrinski u 36. minutu.

SRBIJA: Aleksić 7 (od 59.  Kirovski -), Gudelj 7,5 (od 77. Petković -), Medojević 7,5, Pantić 7 (od 77. Kosanović -), Mladenović 7 (od 46. Rodić 6), S. Marković 7 (od 59. Jojić 6), Krstičić 7, Lazović 8, Malbašić 7,5, Despotović 6,5 (od 59. Milivojević 7), Mudrinski 7.

MOLDAVIJA: Rusu 6, Žardan 6 (od 74. Modirka -), Hadžiaturov 6, Dulger 6, Antonji 6 (od 64. Bonju), Vremea 5, Nikologlo 5 (od 69. Prodan -), Georgijev 6, Keptine 5,5 (od 43. Mati -), Đinsari 6, Javorči 5,5 (od 46. Dima 5).

Igrač utakmice: Darko Lazović (Srbija)

Dragan Todorović

objavljeno: 15.08.2012
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.